Detectoare de Metale – Opinii si Recenzii in 2025
Daca vrei sa te distrezi cautand metale sau daca vrei sa faci ceva descoperiri in acest sens, o idee buna ar fi sa-ti cumperi un detector care sa te ajute. Online e foarte simplu sa achizitionezi un astfel de produs, iar lista cu articole populare prezentata de noi iti poate fi de mare ajutor. Ea se deschide cu Maclean MCE972, un detector ce poate descoperi chiar si obiecte din aur. El e simplu de operat, avand un ecran digital si o greutate de aproximativ 2 kg, functioneaza cu doua baterii de 9 V si masoara la o distanta de 2 metri. Daca ceea ce cauti e un model pentru copii, vezi National Geographic nge_9110500.
Contents
Tabel comparativ
Aparatul detecteaza metale care se afla la o adancime de pana la 2 metri, cu ajutorul unei bobine impermeabile ce are un diametru de 22 cm. E dotat cu ecran LCD, permite reglarea sensibilitatii, are orificiu Jack de 3.5 mm pentru casti si te atentioneaza atunci cand bateriile trebuie inlocuite.
Cele doua baterii de 9 V necesare functionarii aparatului nu sunt incluse in pachet, ci trebuie achizitionate separat pentru a-l putea folosi.
Detectorul acesta te poate ajuta sa gasesti cu usurinta diverse obiecte din metal si vine in sprijinul tau cu functii ce-ti ofera o experienta placuta.
E un cadou potrivit pentru copiii de peste 7 ani, carora le place sa exploreze, fiind un detector de metal cu inaltime reglabila, de la 65 la 83 cm. Emite semnale acustice atunci cand descopera ceva, e dotat cu lampa LED in maner si se alimenteaza cu ajutorul unei baterii de 9V.
Nu este un model foarte performant, ce poate fi utilizat in expeditii mai serioase, ci e un produs destinat copiilor.
E un detector pentru copii, cu iluminare LED, inaltime reglabila si avertizare sonora in momentul in care gaseste metale sub pamant.
E un aparat performant, profesional, care te poate ajuta sa gasesti monede, relicve, bijuterii si tot felul de alte obiecte confectionate din metal. Pentru a functiona are nevoie de baterii AA, care sunt foarte comune, manevrarea se face cu usurinta, gratie greutatii de numai 1.2 kg, iar datele obtinute sunt afisate pe un ecran LED.
Fiind un model profesional, are o multime de caracteristici care duc la cresterea pretului si e mai scump fata de alte variante din lista noastra.
Daca iti permiti sa investesti intr-un detector mai performant, care sa iti puna la dispozitie o multime de functii, vezi acest model.
Pareri despre cele mai bune detectoare de metal
In vederea intrebuintarii detectorului de metale adecvat afacerii sau hobby-urilor tale, ia in considerare ce spun alti cumparatori despre modelele exemplificate in cele ce urmeaza.
Detector de aur
Maclean MCE972
Daca iti place sa explorezi plaje, paduri sau tot felul de terenuri in cautarea unor metale pretioase ca aurul sau a unor obiecte metalice interesante si vechi, acest detector iti poate fi de ajutor. El e dotat cu bobina impermeabila, cu diametru de 220 mm, pentru a-l putea folosi si in conditii meteo mai putin favorabile.
Dispozitivul are un ecran LCD de 7.5 x 4 cm, pe care vor fi afisate date importante. Poti sa il ajustezi cu usurinta cand vine vorba de sensibilitate, deoarece aceasta se regleaza pe 12 niveluri. Poti sa conectezi la el casti, avand disponibila o mufa Jack de 3.5 mm si esti atentionat/a cand bateria e pe terminate.
Distanta maxima pe care o poate masura acest aparat e de 2 metri. Functioneaza cu baterii de 9 V, care nu sunt incluse in pachet, ci trebuie achizitionate separat. Are o lungime de 72 cm, latime de 23 cm si inaltime de 16 cm. Cantareste 2.02 kg, fiind destul de usor de tinut in mana.
Detector de metale pentru copii
National Geographic nge_9110500
Daca ai un copil care e curios sa exploreze lumea si vrea sa caute tot felul de obiecte, ia in calcul aceasta achizitie. Va fi pentru el un cadou minunat, care-l va face sa petreaca in natura cat mai mult timp, sa-si dezvolte indemanarea, creativitatea, concentrarea, atentia, imaginatia si gandirea.
Produsul acest a dedicat atat fetitelor, cat si baieteilor, dupa implinirea varstei de 7 ani. Este de culoare galbena, cu detalii negre si emite semnale acustice si luminoase atunci cand descopera ceva.
Detectorul acesta are o lungime ce poate fi reglata de la 65 la 83 cm, pentru a fi cat mai confortabil de folosit de cel mic. Bobina poate fi inclinata, pentru a facilita cautarea. Manerul este unul ergonomic, iar pe suprafata lui e inclusa o lampa LED, care se alimenteaza cu 3 baterii AAA. Pentru a functiona, aparatul are nevoie de o baterie alcalina de 9V.
Detector de metale profesional
Minelab Vanquish 540 Pro
Daca ceea ce cauti e un detector de metale profesional si vrei sa investesti intr-un astfel de produs, recomandarea noastra este Minelab Vanquish 540 Pro. Acesta iti pune la dispozitie 5 moduri de lucru: monede, relicve, bijuterii, custom si toate metalele, lucreaza cu o frecventa de operare Multi-IQ si are o sensibilitate pe 10 niveluri.
Aparatul discrimineaza foarte bine, pe 25 segmente, are un indicator de adancime pe 5 niveluri si vine la pachet cu casti audio Bluetooth. Are insa si mufa Jack 3.5 mm. Vei primi in pachetul de achizitie 2 bobine, una V12 12 x 9 inchi si una V8 8 x 5 inchi. Aceasta din urma este rezistenta la apa, asadar, o poti utiliza si in conditii meteo mai putin prielnice.
Pentru o operare simpla si o experienta placuta, ai disponibil un ecran LCD, cu iluminare, dar si butoane. Alimentarea se face cu 4 baterii AA. Lungimea device-ului e de 1450 mm cand e extins si 760 mm cand e strans. Cantareste numai 1.2 kg, fiind foarte usor de manevrat.
Detector de metale de mare adancime
Garrett Ace 400i
Iata un detector de metale de mare adancime la un pret relativ accesibil oricarui cumparator pasionat, putand fi intrebuintat si pentru cei care au dezvoltat un hobby din cautarea comorilor. Reprezinta varful de lance al gamei ACE, avand opt selectii de sensibilitate a frecventei si adancimii (putand ajunge, fara probleme, sa gaseasca o moneda la 25 cm adancime, in sol neutru), fiind un model de tip VLF, cu o bobina capabila sa ofere o acoperire mare a solului.
Functia Iron Audio transmite castilor insotitoare un ton special pentru substantele metalice care au fost eliminate manual din detectie, fierul putand fi gasit si in cantitati mici. Functia de identificare digitala vizuala include aparitia unui numar de la 0 la 99 pe ecran, cand un anumit metal este descoperit in sol.
Pinpointul electric inclus contribuie la o localizare precisa a tintelor si la recuperarea acestora fara pericole. Dispune, precum si alte modele ale seriei Garrett ACE, de cinci module de cautare, pe langa Pinpoint, precum si un indicator care poate spune cu precizie adancimea la care se afla o moneda. In pachet se afla si alte accesorii utile unui vanator de comori, precum o husa pentru monitor, o lanterna si manusi, specificand ca lunginea maxima a aparatului se ridica la 129 cm, cantarind 1.32 kilograme.
Detectoare de metale pentru securitate
Maclean MCE101 Hand Held
Cei care activeaza in domeniul securitatii si le este necesar un detector de metale, la pret bun, isi pot indrepta atentia spre modelul acesta de dimensiuni reduse, care masoara 36.2 cm in lungime, 15.5 cm in latime, la punctul maxim, si 5.3 cm in grosime, nefiind dificil de tinut in mana deoarece are un maner confortabil. Foloseste drept unitate de masura centimetrul, distanta maxima de detectare fiind de 15 cm (in cazul unui pumnal de 6 inch sau a unui pistol cu calibrul 64, de exemplu). Cand cauti un ac, daca acesta este la o distanta mai mare de 1 cm, nu va fi detectat, din pacate. In cazul bijuteriilor, acestea ar trebui sa se situeze la maximum 4 cm distanta.
Respecta cerintele necesare unui punct de control determinat, putand fi vazut si in mana fortelor de ordine politienesti, si in dotarea firmelor de paza si protectie. Deoarece are dimensiuni reduse si o distanta de functionare limitata, nu va consuma mult curent, fiind economic, si costul de achizitie este unul mai mult decat echitabil. Poate fi intrebuintat pentru controlarea persoanelor, a pachetelor, bagajelor ori scrisorilor sau altor obiecte in care se pot ascunde elemente metalice periculoase, si nu numai.
Cand recunoaste metalul, un LED de culoare rosie se va aprinde, iar culoarea verde va semnaliza activarea aparatului. Exista un buton de punere in functiune si oprire, precum si o alarma sonora care se declanseaza cand este identificat metalul.
Pinttor MD-3003B1
Iti este necesar un detector de metale, ieftin si bun, pentru securitate? Articolul acesta are o carcasa din ABS rezistent la socuri si prezinta o suprafata ridicata de scanare, care se modifica de la un obiect la altul. Asadar, pentru un pistol, sensibilitatea optima va fi de 25 cm, in timp ce pentru un cutit se va situa la 15 cm. Drept referinta, un ac de palarie este identificat la pana la 6 cm distanta de aparat.
Un articol de acest fel poate fi util pentru a mentine securitatea la evenimente sportive, in scoli, in cluburi sau restaurante, in stadii de metrou si alte locuri publice sau in aeroporturi ori zone de frontiera. Pe deasura, poate fi intrebuintat si la verificarea corespondentei sau pachetelor ori bagajelor unde pot fi ascunse arme albe sau de foc.
Prezinta un mod silentios de alertare, cu vibratii, tonul auditiv putand fi ales de catre utilizator, cele trei indicatoare cu LED notificand pornirea (verde), calitatea scazuta a bateriei (portocaliu) si detectia metalului (rosu). Articolul va include, la achizitie, o teaca pentru a se putea purta la curea, si o micuta curelusa care ajuta la mentinerea sa la mana. Exista si o mufa de incarcare, fiind utila introducerea unui acumulator reincarcabil, putandu-se folosi si baterii clasice, de 9 V.
Ghid de cumparare
Pentru cautatorii de comori sau persoanele active, cu o pasiune pentru electronica, ori chiar pentru garzile de corp sau serviciile de securitate, un detector de metale va fi de ajutor in multiple circumstante. Merita inteles faptul ca acest tip de produs se imparte in mai multe moduri, in functie de situatia in care se intrebuinteaza si optiunile pe care le are modelul respectiv, asa ca iti poate fi dificil sa faci o alegere corecta si utila tie, in unele cazuri.
Pentru gasirea unei comori ingropate, in cazul pasionatilor de astfel de hobby-uri, ori pentru a sti unde sa nu faci gauri in perete, sau pentru a te asigura ca in clubul tau nu intra persoane care detin arme ilegale, poti selectiona un articol creat special pentru fiecare din aceste sarcini. Iata ce trebuie sa stii spre a fi pregatit sa folosesti un astfel de aparat.
Principiul de functionare: Imparte detectoare de metal, la preturi bune, in trei mari categorii, si anume PI, VLF si BFO.
Cele PI (sau Pulse Induction) se axeaza pe o grila de cautare formata dintr-o bobina sau doua care vor produce un camp electromagnetic ce va incarca subiectul metalic, care va genera, la randul sau, un camp propriu, el fiind util cautarilor de adancime, pentru comori sau vase si alte obiecte (arheologie, securitate) deoarece are o detectie de pana la 5 m, campul fiind stabil si imun la calitatea minerala a solului. Dezavantajele lor includ consumul crescut de energie, lipsa deosebirii articolelor feroase de cele neferoase de la distante variabile, precum si lipsa gasirii articolelor de dimensiuni mici (bijuterii, agrafe, etc.).
Detectorul VLF, sau Very Low Frequency (de frecventa joasa), are doua bobine concentrice care formeaza impreuna un dublu camp magnetic ce duce la detectarea obiectelor mici, precum monezi, inele, lantisoare, putand deosebi un tip de metal de altul, avand un consum energetic redus si un cost de achizitie acceptabil. Astfel de detectoare de metale, ieftine si bune, se folosesc pentru cautari de suprafata, deoarece nu mai “vad” mai departe de 70 cm si nu mai deosebesc metalele aflate la distante mai mari de 30 cm, fiind influentate de calitatea minerala a solului. Se folosesc pe plaje, in arheologie sau pentru gasirea obiectelor de dimensiuni mici.
Optiunile de tip BFO (Beat Frequency Oscillator) se gasesc in aparatele care se intrebuinteaza in electronica, ele gasind fire si alte obiecte metalice din pereti, nefiind indicate cautarii comorilor sau pentru perchezitii de securitate. Au un consum scazut, un pret accesibil si se folosesc cu usurinta si de amatorii de electronice, distanta maxima de detectie fiind de 40 cm.
Comeniu de functionare: Dispozitivele electronice de acest fel semnalizeaza si detecteaza obiectele metalice aflate in aria lor de actiune, folosindu-se in diferite domenii.
In industrie si electronica vor fi responsabile cu detectia firelor si a altor obiecte cu continut metalic aflate in pereti sau in alte locatii similare, pentru gasirea pozitiei conductelor sau a elementelor metalice de pe benzi sortatoare.
In securitate sunt utile acele modele manuale, pentru corp, cu ajutorul carora paznicul sau un agent special va perchezitiona persoanele spre a descoperi eventuale arme ascunse. Altfel, un detector de metal poate descoperi mine sau proiectile neexplodate.
Pentru arheologie sunt acele modele capabile sa detecteze obiecte metalice in situri sau in apropierea acestora.
Optiunile de tip hobby vor fi indragite de aventurierii aflati in cautare de comori, tezaururi ori legende, existand numeroase cluburi care au drept obiect de activitate gasirea averilor uitate. Poate fi folosit un detector de aur de catre scafandri sau cautatori amatori, ori o varianta pentru suprafata terestra.
Functii: Printre optiunile utile de avut in vedere cand cauti cel mai bun detector de metale pentru pasiunea ta se numara rezistenta la apa, in cazul celor folosite subacvatic, modul de gradare si detectie (pot exista mai multe canale pentru diferite tipuri de metale), ajustare a sensibilitatii, setarea tonurilor pentru diferite metale ori chiar simpla prezenta a unui maner ergonomic. Unii utilizatori prefera sa cunoasca si dimensiunile aparatului.
Unitate de masura: Poate fi specificata in centimetri (cm), milimetri (mm) sau chiar metri (m), aspectul acesta putand fi modificat de catre utilizator, existand si variante unde unitatea de masura prestabilita este marcata in inch.
Greutate: Poate fi vorba despre un produs mai usor, ce nu cantareste mai mult de 500 de grame (cele pentru gasirea firelor electronice), dar sunt si versiuni care pot cantari peste unul sau doua kilograme, aceasta valoare putand fi importanta pentru unii posibili cumparatori deoarece determina cat de comoda va fi intrebuintarea dispozitivului. In acelasi timp, si dimensiunile sale pot fi luate in vedere, acestea diferind drastic de la un model la altul.
Asadar, in urma analizei unor pareri despre cele mai bune detectoare de metale, si a cercetarii pietei, iti poate fi mai usor sa alegi modelul adecvat activitatii pe care doresti sa o intreprinzi, in special in magazinele online.
Intrebari frecvente
Cat costa un detector de metale?
Costul de achizitie al produsului depinde de modul in care va fi folosit acesta si de tehnologiile de constructie. Un detector de metale, la un pret bun, pentru gasirea circuitelor si a firelor din perete nu va costa mai mult de 150 de ron, in timp ce optiunile corporale sunt usor mai costisitoare, media fiind de 200 de ron, in timp ce mai scumpe vor fi aparatele care se folosesc pentru gasirea metalelor in natura, care iti pot scoate din buzunar si peste 1000 de ron, putand depasi, chiar, 5000 de ron versiunile avansate.
Ce detector de metale sa cumpar, ce brand?
Printre cele vehiculate pentru calitatea lor se afla produse comercializate de branduri precum Garrett, Minelab, Fisher, Tesoro, White’s sau XP Deus.
Pentru detector de metale ce autorizatie e necesara?
Pentru detinerea si folosirea unui detector de metale este necesara procurarea unei autorizatii de obtinere, care se face depunand o serie de acte si chitante la Directia Generala de Politie din orasul sau localitatea de domiciliu. Aceasta va fi pastrata asupra persoanei cand ea isi desfasoara activitatea care foloseste respectivul aparat.
Unde se gaseste aurul in natura?
In general, oamenii cauta aceasta resursa cu ajutorul unui detector de aur in rauri si pamant, calea cea mai simpla fiind de a cauta aur aluvionar, deoarece se extrage mai usor, fara folosirea cianurilor sau a altor tehnologii costisitoare. In tara noastra, se spune ca resursele cele mai bogate de acest fel se afla in sau in preajma raurilor din Tara Motilor, in Maramures, Bistrita-Nasaud sau Suceava.
Care ar fi cel mai bun detector de metale din lume?
Exista diferite criterii dupa care se poate ghida un astfel de produs, asa ca nu poate exista un singur articol care sa indeplineasca toate rolurile posibile. Printre cele mai bune detectoare de metale din lume se afla modelul Garrett AT Pro, care este folosit pentru monezi, relicve sau apa dulce ori sarata, in timp ce pentru relicve este foarte bun si modelul Minelab Equinox 800, care se foloseste pentru cautarea aurului la adancimi usor mai mari.
Pentru “vanarea” metalelor de pe plaje poate fi intrebuintat cu succes Minelab Excalibur II, care are eficienta si in apa sarata (in mare), iar un model mai adecvat pentru profesionisti este Garrett ATX Pulse Induction Military Grade, care cauta la adancimi de pana la 46 cm.
Aspecte din legislatie despre detectorul de metale
Persoanele care doresc sa isi procure un detector de metale trebuie sa aiba in vedere anumite reguli si restrictii impuse de legislatia romana. Asta inseamna ca nu poti detine un astfel de produs in mod legal fara a avea autorizatie in acest sens.
Ea implica, mai intai, achizitionarea produsului cu factura fiscala clara, care e necesar sa detina anumite informatii, precum numele complet si adresa de domiciliu a proprietarului, precum si datele acestuia (CNP, seria si numarul cartii de identitate), pe langa care se vor afla si anumite date ale detectorului in sine, precum modelul, numele companiei producatoare si numarul de serie.
Asta nu este tot, insa, caci este necesara si obtinerea cazierului judiciar, care ar trebui sa contina mentiunea ca este cerut pentru obtinerea autorizatiei de detinere a produsului de acest tip.
Este necesara si platirea unei taxe in valoare de 10 lei, care va fi realizata la Trezoreria din orasul de domiciliu al solicitantului. Aceasta plata va fi efectuata pentru fiecare detector in parte. Asadar, daca doresti sa folosesti legal doua astfel de articole, in special cand se afla pe aceeasi factura, va fi necesara achitarea unei taxe duble, de 10 lei pentru fiecare.
In urma depunerii unor acte, care includ carte de identitate in copie si original, factura fiscala in copie si original, cazierul, chitanta pentru taxa platita si o cerere tip, avand asupra propriei persoane respectivul detector de metale, in termen de 10 zile va fi emisa autorizatia respectiva, de la Directia Generala de Politie a Judetului de domiciliu.
Se mentioneaza faptul ca detectorul de metale nu poate fi intrebuintat decat de persoana care detine respectiva autorizatie, instrainarea sa fiind facuta doar dupa radierea articolului din evidentele unitatii respective de politie, si au dreptul sa poarte sau sa foloseasca astfel de articole doar persoanele majore, deci care au depasit varsta de 18 ani.
Lasa un comentariu
0 Comentariu