Am modificat articolul ultima data pe: 25.07.21

 

 

In caz ca vrei sa achizitionezi un briceag sau doar iti place sa afli lucruri noi, iti oferim cateva detalii despre brandurile de top care produc bricege de calitate. Vei afla un scurt istoric al fiecarei companii din lista, caracteristicile si modelele pe care se axeaza, dar si alte informatii interesante.

 

Calitatea unui briceag difera de la un model la altul, insa cele mai bune companii sunt atente ca toate produsele lor sa se plaseze la standarde ridicate. Astfel, urmatoarele branduri au devenit importante producatoare internationale de bricege.

 

Spyderco

Formata in 1978 in Golden, Colorado, SUA, firma Spyderco produce cutite si ascutitoare de cutite. Putem spune despre acest brand ca a fost inovativ in multe caracteristici ce acum au devenit comune in domeniul bricegelor, ca de exemplu aparitia clemei de buzunar si a gurii de deschidere. Aceasta firma a colaborat cu treizeci de producatori de cutite pe cont propriu, atleti si instructori de auto-aparare pentru a realiza design-ul unor bricege si folosirea a douazeci de materiale diferite la confectionarea acestora. 

Astfel, Spyderco isi pune amprenta pe produsele proprii, care sunt foarte usor de recunoscut. Colectionarii de bricege s-ar putea sa detina deja unul dintre modelele lor produse in editie limitata, care sunt printre cele mai interesante, cu manere confectionate din tot felul de combinatii de materiale rezistente.

 

 

CRKT

Columbia River Knife & Tool este o companie aparuta in Statele Unite ale Americii in anul 1994. In prezent este una dintre cele mai mari si bine-cotate companii de cutite si bricege din lume, avand cei mai buni oameni care se ocupa cu design-ul si manufactura cutitelor de pe continent. Compania produce o gama larga de cutite cu lama fixa, bricege si unelte multifunctionale.

Ca si Spyderco, CRKT a colaborat cu producatori de cutite personalizate, cum ar fi Ken Onion sau Michael Walker. Firma vine, de asemenea, cu cateva inovatii importante, care au marcat piata bricegelor, cum ar fii lama cu zimti la baza sau sistemul de siguranta de tip ”lock back”. Acesta blocheaza cutitul in orice stare ar fi ea, inchis sau deschis, si ajuta intr-un mod eficient sa tina lama fixa atunci cand il folosesti ori sa o pastreze inchisa pentru a evita pericolul unei taieri accidentale. Acest fapt contribuie si la durabilitatea cutitului, facandu-l mai compact si mai solid.

O alta idee cu care a venit CRKT este sistemul ”deadbolt lock”, care este intuitiv si usor de folosit. Pentru deschidere, are o bucata de metal in zona degetului mare, facandu-l astfel pregatit pentru folosirea imediata. La inchidere se apasa un buton si lama se impinge usor spre interiorul cutitului. Acest sistem face cutitul usor de operat si ajuta ca mainile sa nu aiba contact cu taisul lui.

 

Schrade

Compania Schrade este cunoscuta pentru foarte multe lucruri, dar produsele care ies in evidenta cel mai mult la ei sunt cutitele fixe si bricegele. Cu o calitate superioara a produselor, compania are o gama larga de cutite pentru orice fel de preferinta a utilizatorului. Ei colaboreaza cu mai multe firme, cea mai importanta fiind Battenfield Technologies Inc. Schrade lucreaza si cu ingineri profesionisti, pentru a creea solutii cat mai bune si mai la indemana pentru clientii lor.

Cu o istorie bogata in producerea acestei categorii de ustensile, Schrade este recunoscuta pentru un raport calitate/pret excelent, care a adus-o in lista noastra pe podium. Cele mai multe bricege sunt clasice, nu ies foarte tare in evidenta, insa detaliile implementate cu grija le ofera un aspect aparte. Majoritatea au design-uri masculine, care inspira forta, iar atentia producatorilor este indreptata adesea spre a oferi o priza stabila, prin forma curbata a manerelor, care au de cele mai multe ori o adancitura confortabila pentru degetul aratator.

 

 

Benchmade 

Compania Benchmade a produs o varietate de cutite care au ajuns pe piata pentru salvamont, arte martiale si armata. A colaborat cu mai multi ingineri de la aparitia sa. Acestia au creeat produse de inalta calitate, fiind atenti la grosimea manerului, la metalul din care este confectionat, iar mai ales la mecanismul in sine si la actiunea cutitului.

Firma s-a axat serios pe calitate din 1987 si inginerii si-au dedicat timpul si priceperea pentru a fauri lame cat mai bune, avand si o grija speciala pentru atentia la detalii. Lamele fabricate de Benchmade ies in evidenta prin forma lor, multe dintre acestea fiind de tip ”spear-point” sau ”drop point”, unele dintre cele mai practice si puternice modele.

 

Gerber

Firma Gerber a fost fondata in anul 1939 si este prima companie care colaboreaza cu un inginer in acest domeniu, si anume cu David Murphy. Este cunoscuta pentru producerea de echipament de pescuit, ceasuri, dar domeniul principal este cel al diferitelor cutite. 

Gerber este renumita pentru ca au pe piata unele dintre cele mai frumoase modele de cutite si design-uri foarte variate. Unele modele au intre lama si maner un cerc, cu ajutorul caruia te poti juca, invartind cutitul pe degete. Fie ca este vorba de cele clasice, bricege, de cutite manuale sau automate, acestea sunt de o calitate remarcabila. Un beneficiu aparte pentru utilizatorii produselor acestei companii este garantia cu o durata impresionanta, de 25 de ani.

 

Kershaw

Kershaw este o companie care se ocupa strict cu cutite. Din aceasta cauza, probabil, are posibilitatea sa isi indrepte fortele spre producerea unor articole de calitate. Produce o gama foarte larga, de la bricege la cutite sport si inclusiv de bucatarie. Compania se axeaza foarte mult pe aspectul, durabilitatea lamei si pe taisul acesteia. Totusi, nu iti vor crea dificultati materiale, intrucat produsele lor sunt accesibile pentru orice buget.

In cazul in care intampini probleme cu orice produs marca Kershaw, acesta se poate trimite inapoi la depozit si se repara fara probleme, iar totul este platit din fondurile lor. Firma are obiectivul de a-si face fiecare client fericit si multumit de serviciile sale.

 

 

Victorinox

La fel cum e Husqvarna pentru productia de topoare suedeze, aceasta este o firma reprezentativa pentru bricege multifunctionale elvetiene, producand cutite si ceasuri inca din anul 1884. Cutitele sunt produse dintr-o multitudine de metale provenite din Germania si Franta. Este cea mai mare companie de acest gen din lume, iar logo-ul reprezentativ apare pe ceasuri, haine si pe echipamente de calatorie.

Bricegele produse de Victorinox se gasesc intr-o sfera larga de versiuni, marimi si sunt recunoscute pentru versatilitatea accesoriilor, care pot fi folosite in orice conditii. Calitatea superioara a acestor produse provine in primul rand de la materialele care sunt folosite, dar si de la diversitatea cutitelor, a lamelor si a ustensilelor integrate in bricege (aici exemple comparate)

Taisul este bun, iar printre uneltele foarte utile se numara un patent, foarfeca pentru unghii, fierastrau, tirbuson, deschizator de sticle. Victorinox este o firma extrem de longeviva si constituie un factor vital in economia Elvetiei.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu