Am modificat articolul ultima data pe: 19.06.21

 

Daca te-ai hotarat sa ramai peste noapte la pescuit pe balti si cauti un loc ce iti ofera si cazare, o varianta ar fi balta din Gruiu. Aceasta are, pe langa cabane, un restaurant si o baza de relaxare. Cea de la Chitila este gratuita, de aceea poti practica acest hobby fara sa scoti prea multi bani din buzunar. 

 

Acestea sunt doar cateva dintre variante, iar daca nu ai gasit raspunsul la intrebarea “unde pescuim?”, ai mai jos cateva optiuni. Astfel, vei putea alege mult mai usor locul in care vei captura pestii.

 

Balta Gruiu 

Daca esti in cautarea unor balti de pescuit langa Bucuresti, o varianta ar fi cea de la Gruiu. Aceasta a fost amenajata in anul 2014 si pe langa zona de agrement gasesti si un restaurant ce ofera servire pe balta, in cazul in care vrei sa te rasfeti. In acest loc poti sa practici pescuitul sportiv fara a retine insa captura. Taxa este de 350 lei pe noapte, dar include si inchirierea unui cabane cu ponton. 

Balta Gruiu se afla la o distanta de 35km fata de capitala, pe soseaua dintre Bucuresti si Oltenita. Tot la doi pasi de capitala se afla si balta Floarea Popestiului. Un loc ofera conditii de calitate si spatiu bine ingrijit.

Balta Sarulesti

Tot in judetul Calarasi, vei gasi si balta Sarulesti. Aceasta este situata langa lacul cu acelasi nume, intr-o zona de camp. Taxa este de 100 de lei pentru o persoana, pe zi. Aici poti gasi pelica, caras sau crap. In acest tarif ai voie sa pescuiesti 4 lansete in acelasi timp si sa retii o parte din captura, mai precis un crap ce are sub 5kg si un amur sub 10 kg. Tot in aceasta localitate mai poti gasi si balta Calareti 3, aici pretul este de doar 50 de lei.

Balta Grivita 

Celor carora le plac sa pescuiasca, dar nu vor sa iasa din Bucuresti, le propunem Balta Grivita. Aceasta este situata in sectorul 1, mai precis in Bucurestii Noi si poti ajunge direct la mal, cu masina sau chiar si cu transportul in comun. 

Accesul nu este gratuit, ci trebuie sa platesti o taxa de 50 de lei pentru12 ore, daca pescuiesti cu 5 undite sau 80 de lei, in cazul in care vrei sa folosesti lansete. In contravaloarea acestui pret al baltii de pescuit este permisa retinerea a 5kg de crap, cu conditia ca un exemplar sa aiba cel mult 5kg si cel putin 1.5kg. 

Balta Albele

Daca cauti balti de pescuit in Giurgiu, o varianta ar putea fi balta Albele. Aceasta se afla pe soseaua Bucuresti-Alexandria, in apropierea localitatii Schitu. Accesul la locatie este mai dificil, deoarece trebuie sa mergi pe drum de tara aproximativ 4km. Poti pescui salau sau crap, iar daca vrei sa ramai peste noapte, gasesti si cazare pe insula la casute.

Balta Moara Vlasiei 1 

Un alt loc in apropiere de capitala, in care poti sa pescuiesti, este balta Moara Vlasiei, situata in judetul Ilfov, in comuna cu acelasi nume. Este un loc administrat de catre un agent economic, iar accesul se face platind 50 lei pentru 12 ore sau 70 lei in cazul in care vrei sa retii o parte din captura. 

La aceasta balta de pescuit, poti captura atat pesti rapitori, cum ar fi salau, stiuca sau biban, cat si crap, caras, novac si alte specii mai pasnice. In apropiere, vei gasi si balta Caciulati. Accesul catre aceasta se face pe drum asfaltat, iar taxa este de cel putin 80 lei. Tot prin preajma se afla si balta Caldarusani, insa aici nu se pescuieste pe timp de noapte.

Balta Tancabesti

In cazul in care baltile de pescuit cu cazare sunt pe placul tau, atunci cea de la Tancabesti s-ar putea sa fie o optiune, deoarece are un spatiu de dormit format din 8 camere, dar si terase in care se prepara mancaruri pe baza de peste. Lacul Tancabesti este impartit in doua. La una din zone preturile sunt mai mici si nu ai voie sa pleci acasa cu captura, iar la cealalta, poti pleca cu o parte din ceea ce ai prins.

Balta Hagiesti

O alta balta de pescuit accesibila celor din capitala, este cea din Hagiesti. Se afla in localitatea Lilieci. Accesul baltii de pescuit se poate face doar platind taxa de cel putin 80 de lei. In acest pret ai voie sa stai timp de 12 ore pe balta si sa pleci acasa cu cel mult 5kg de crap si 5 de caras. Daca vrei sa iei o captura mai generoasa, va trebui sa achiti 280 lei. Insotitorii celor care pescuiesc si copiii pana in 16 ani nu platesc. Pe balta vei putea pescui si pe timp de noapte si vei gasi posibilitati de campare.

Lacul 5 lazuri

Cei care prefera lacurile de pescuit, s-ar putea sa fie incantati de cel care se afla in comuna Lazuri, judetul Targoviste. Este un spatiu special amenajat, ce dispune si de locuri de cazare. Taxa baltii de pescuit este de 140 lei pentru 24 ore, in timpul saptamani, insa in acest pret intra si cazarea. Tot in aceasta comuna, vei mai putea gasi un loc de agrement, mai precis pepiniera Lazuri. De aici poti sa iti procuri fructe proaspete, dupa ce ai terminat partida de pescuit.

Lacul Cernica 

Se afla in apropiere de Bucuresti, iar daca nu esti in cautarea unor balti de pescuit amenajate cu casute, poate fi o optiune. Pentru a putea pescui, trebuie sa platesti cel mult 200 lei, pentru 12 ore. In acest pret intra si o cantitate de 10kg de captura retinuta. Daca nu vrei sa pescuiesti cu lanseta, ci cu barca, taxa se dubleaza. In cazul in care nu esti dispus sa platesti un pret asa mare, poti sa mergi la balta Piteasca 1. Aceasta se afla tot in Ilfov, iar taxa este de doar 70 lei pentru 12 ore.

Balta Darvari

Celor care isi pun intrebarea “unde am pescuit cel mai mare exemplar de crap?”, le spunem noi ca o varianta ar putea fi balta Darvari, motiv pentru care se numara printre preferintele pescarilor. Cu toate acestea, captura prinsa trebuie eliberata, deci nu vei putea sa o iei acasa. Taxa este de 100 lei, iar daca vrei sa te cazezi, poti inchiria o cabana la pretul de 50 lei pe zi. In cazul in care vrei sa iei pestele acasa, te poti duce la un alt loc de pescuit din apropiere, mai exact la balta Gostilele, in preajma aceleiasi locatii.

Balta Chitila

In cazul in care nu esti dispus sa platesti o taxa pentru practicarea acestui hobby, poti sa gasesti balti de pescuit langa Bucuresti, gratis. Una dintre ele este chiar balta Chitila.

Aceasta nu este atat de amenajata, insa nu se numara printre baltile de evitat, potrivit opiniei pescarilor. Daca esti dispus sa platesti un pret mai mic si sa te deplasezi in Ilfov, poti merge la balta Peris sau balta Berceni, situate in comunele cu acelasi nume.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments