Am modificat articolul ultima data pe: 25.02.20

 

Avantaje:

Obiectivul are diametru mare, pentru a avea un camp larg si luminos.

Lentilele au tratament multistrat, de aceea imaginile vizionate vor fi clare.

Se poate adapta in functie de formatul ochilor si este rezistent la socuri.

Este un model de tip poro, de aceea ofera o profunzime a imaginii

Poate fi atasat pe trepied, pentru a vizualiza imagini clare.

 

Dezavantaje:

In pretul de achizitie nu ai incluse accesoriile de protectie si transport, de aceea, va trebui sa fii atent, atunci cand folosestiaparatul, deoarece exista riscul sa zgarii lentila sau sa o murdaresti, diminuand astfel vizibilitatea. Pentru a putea transporta mai facil dispozitivul, poti achizitiona individual o geanta, special conceputa pentru binocluri.

 

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Cu ajutorul dispozitivului, poti vizualiza la distante mari si campul de observare va fi unul generos, deoarece este dotat cu obiective ce au un diametru de 50mm, iar factorul de marire este de 10X. 

Aceste specificatii fac ca produsul sa fie unul potrivit, pentru cei care vor sa observe vietatile salbatice. Datorita puterii de marire, vei vedea un animal care se afla la 1 km, ca si cum s-ar afla la doar 100m, astfel ca vei observa toate detaliile, fara a fi necesar sa te apropii. 

Lentilele au un tratament multistrat, pe intreaga suprafata, de aceea reflexia este redusa la minimum, iar cantitatea de lumina este mai mare. Datorita acestor caracteristici,  pierderea luminozitatii este mai mica, iar imaginile redate sunt mai clare si culorile mai vii si mai placute.

Posibilitatea de a ajusta distanta dintre pupile este o caracteristica importanta, intrucat poti modifica ocularele, astfel incat sa reusesti vizualizarea imaginilor cat mai clar si mai corect. Dispozitivul permite o modificare a distantei interpupilare intre 56-72mm. Datorita intervalului mare, acest binoclu bun poate fi pus la ochi, fara sa fii nevoit sa iti scoti ochelarii. 

Armura de cauciuc asigura protectie impotriva socurilor si zgarieri, astfel ca, obiectul nu se va deteriora, in cazul in care il scapi, din neatentie, pe jos. Pe de alta parte, aceasta asigura o priza buna, in timpul utilizarii, atenuand tremurul mainilor, astfel incat, imaginile vizualizate sa fie cat mai clare.

Modelul de binoclu Porro se recunoaste usor printre celelalte modele, pentru ca intre lentila obiectivului si cea optica se formeaza un contur asemeni unui „Z”. Datorita acestei pozitionari ale celor doua, efectul delimitarii spatiale este mai bun, comparativ cu cel existent la binoclurile de tip roof. 

Pe de alta parte, prismele dispozitivului sunt produse la un cost mai mic, deoarece sunt simple si implicit, pretul produsului este mai mic, comparativ cu modelele amintite mai sus.

In cazul in care parcurgi un traseu anevoios, mainile pot incepe sa tremure, din cauza efortului. Pentru a putea vizualiza imaginile, la o calitate superioara, in pachetul de achizitie ai inclus un adaptator pentru trepied. Cu ajutorul acestuia, poti pune dispozitivul pe suport si astfel, vei putea observa clar si cele mai mici detalii.

 

Concluzie

Dispozitivul este o varianta optima, pentru cei care vor sa observe imagini clare si luminoase, pe timpul zilei, deoarece iti permite sa apropii subiectul de pana la 10x, iar vizionarele pot fi ajustate, in functie de preferinte. Cantareste doar 900g, de aceea poate fi usor de manevrat, iar pentru o utilizare sigura, armura este realizata din cauciuc.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...