Cele mai bune rucsacuri de munte

Am modificat articolul ultima data pe: 21.01.25

 

Rucsacuri de munte – Opinii si Recenzii in 2025

 

Daca te numeri printre cei care indragesc activitatile in mijlocul naturii, cu siguranta stii cat de importanta este alegerea rucsacului potrivit. Ca sa iti fie mai usor sa te decizi, ar fi indicat sa citesti ghidul nostru, dar daca nu ai suficienta rabdare, poti trece direct la partea cu recomandari. Zajo Mayen 45L este un rucsac suficient de incapator pentru expeditiile de trei zile, cu partea din spate realizata din otel, pentru a asigura o sustinere a coloanei si este acoperita cu material ce asigura ventilatia, impiedicand astfel transpiratia excesiva. Are o capacitate de 45l, iar compartimentul interior impreuna cu buzunarele exterioare, formeaza suficient spatiu de depozitare. Pentru a-l putea transporta cu usurinta, are o centura in talie, iar baretele sunt realizate din material buretat, asigurand astfel confortul. In cazul in care produsul nu este pe placul tau, avem si o a doua varianta: Hannah Arrow 45L.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Zajo Mayen 45L
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Realizat din materiale rezistente la rupere, poate fi utilizat in excursiile de 3 zile, deoarece are o capacitate de 45l si multiple buzunare, ce iti permite sa gasesti usor lucrurile. Poti prinde si betele de trekking, are un cadru de metal, pentru sustinerea spatelui, iar ca sa il poti duce mai usor, poate fi comprimat cu ajutorul chingilor si are centura in talie.

Pretul de achizitie este mare, de aceea va trebui sa ai un buget generos alocat pentru cumparare.

Este un produs incapator, usor de transportat si bine compartimentat, ce iti poate fi de ajutor in timpul activitatilor de trekking.

A 2-A OPTIUNE!

Hannah Arrow 45L
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Are o capacitate de 45l si un compartiment foarte spatios, iar forma sa anatomica si posibilitatea de a fi reglata partea din spate fac ca obiectul sa fie usor de purtat, chiar si atunci cand ai o incarcatura mare de transportat. Centura din talie are atasat un fluier de urgenta si poate fi detasabila, iar baretele sunt realizate din material buretat, pentru un plus de confort si cu ajutorul buzunarelor din exterior, vei putea depozita o multime de lucruri.

Lucrurile din interior se pot uda atunci cand afara ploua, deoarece rucsacul nu are inclusa o husa pentru protectie.

Produsul ne-a tras atentia, datorita faptului ca este realizat din materiale de calitate si se poate adapta in functie de conformatia utilizatorului, astfel incat sa fie usor de transportat.

A 3-a Optiune!

Bergans Senja Lady 55L
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Iata un produs special conceput pentru femei realizat din material durabil ignifug si impermeabil, ce permite depozitarea multor obiecte, deoarece are o capacitate de 55l si multiple buzunare, astfel incat sa poti gasi rapid lucrurile in interior. Usor de purtat, deoarece are o forma anatomica, iar baretele si centura ajuta la o distribuire uniforma a greutatii, indiferent de incarcatura pe care o ai.

Din cauza capacitatii medii, rucsacul nu este indicat pentru drumetiile care dureaza mai mult de o saptamana.

Este un model special conceput pentru femei, rezistent la abraziune, realizat din materiale de calitate, cu multiple compartimente si facilitati, astfel incat sa fie usor de purtat.

 

 

Cum alegi un rucsac de munte bun

 

Ghidul cumparatorului

Daca esti pasionat de activitatile outdoor, dar mai ales de expeditiile montane, cu siguranta stii ca, pentru a te bucura la maximum de fiecare clipa petrecuta in inima naturii, ai nevoie de un echipament pe masura. Ei bine, primul pas consta in alegerea rucsacului, treaba care nu este deloc usoara chiar daca la prima vedere asa pare.

Avand in vedere ca este o piesa importanta a echipamentului montan, caci iti permite sa transporti cu tine toate lucrurile necesare unei expeditii, si ca paleta de marci si modele este extinsa, fapt care ar putea sa te bulverseze putin, ne-am gandit sa incropim un ghid in care sa-ti spunem care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont.

Capacitatea: este primul lucru ce trebuie avut in vizor si se alege in functie de durata calatoriei. De pilda, pentru o tura montana de o zi, nu ai nevoie de un rucsac mai mare de 20 – 30 de litri, caci va fi suficient de incapator pentru sticla ta cu apa, pachetelul cu mancare si eventual o bluza mai groasa, astfel incat, in cazul in care se lasa rece, sa nu dardai de frig.

Pentru drumetii de doua-trei zile, este indicat sa alegi un model putintel mai generos, de 30 – 50 de litri. Totusi, in cazul in care te gandesti la o expeditie serioasa si esti hotarat sa campezi, sfatul nostru este sa alegi un rucsac de 50 – 60 de litri pentru o perioada cuprinsa intre doua si cinci nopti, respectiv unul de/peste 80 de litri, daca excursia se intinde pe parcursul unei saptamani, deoarece trebuie sa te asiguri ca, pe langa apa si hrana, interiorul sau este destul de incapator si pentru cort, sacul de dormit, haine si accesorii.

Bineinteles ca aceste recomandari sunt valabile pentru drumetiile facute primavara, vara si toamna, pe timp de iarna fiind nevoie de un ghiozdan mai voluminos, caci si nevoile sunt altele. Totodata, numeroase pareri despre cele mai bune rucsacuri de munte recomanda ca modelul ales sa fie adaptat la nevoile si puterile tale.

 

Materialul: Ruscacul este o componenta de baza in activitatea oricarui montaniard, astfel ca oricine isi doreste sa se poata bucura de acesta pe o perioada de timp cat mai lunga. Tocmai de aceea, urmatorul parametru de selectie de care trebuie sa tii cont este materialul.

Trebuie sa fie impermeabil, respirabil si sa reziste la uzura, daca vrei ca lucrurile din interiorul rucsacului sa fie protejate asa cum trebuie. Probabil ca ai intalnit deja termenul Cordura sau Kodra , asa ca tinem sa te lamurim despre ce este vorba: ambele denumiri se refera la un material usor, dar foarte rezistent la abraziuni (tare, putin aspru).

O alta caracteristica importanta de-a sa este impermeabilitatea, insa n-ar strica sa-ti echipezi ruscacul cu o husa suplimentara, caci, dupa mai multe ore de ploaie intensa, s-ar putea sa sesizezi ca lucrurile tale au cam “intrat la apa”.

In cazul in care iti doresti un model mai ieftin, te poti orienta catre cel realizat din nylon, varianta mai recenta fiind cea rip-stop nylon. Acesta se deosebeste de primul material prin faptul ca rezista mai bine la umiditate, insa si durata sa de viata este mult mai scurta, deteriorandu-se destul de repede.

Distinctia intre cele doua tipuri poate fi facuta destul de usor, caci rip-stop nylon-ul se remarca prin modelul in grila de fire mai groase tesute in material, mult mai rezistent la uzura si taiere, in timp ce nylon-ul simplu este acoperit cu un strat de poliuretan care, desi protejeaza bine interiorul de apa, odata expus la soare, incepe sa se cojeasca.

Cusaturile, felul legaturilor/chingilor, cataramele si fermoarele conteaza si ele destul de mult, asa ca nu face greseala de a neglija asemenea accesorii. De pilda, fermoarele sunt, de regula, fabricate din plastic si este bine sa fie asa, caci cele din metal au tendinta de a rugini repede, fapt care poate ingreuna accesul in interiorul rucsacului. In cazul in care acesta este voluminos, de preferat este sa fie dotat cu chingi laterale, rolul acestora fiind acela de a te ajuta sa-l potrivesti cat mai bine in spate.

 

Confortul: Rucsacul de munte potrivit trebuie sa iti imbratiseze corpul si sa se adapteze la miscarea naturala a acestuia, permitandu-ti totodata sa-ti folosesti mainile fara probleme. De aceea, cand vine vorba despre acest aspect, nu trebuie sa-ti scape din vedere bretelele, sistemul de spate si centura din talie.

Pentru flexibilitate si echilibru, este indicat ca sistemul de spate sa se plieze perfect pe lungimea partii dorsale, fara a avea insa prea multe zone de contact cu corpul. Totodata, asigura-te ca este fabricat dintr-un material respirabil pentru un confort sporit, caci este imposibil sa urci pe munte si sa nu transpiri in urma efortului depus.

Un “must have”, cand vine vorba de bretele, este prezenta sistemului de ajustare a inaltimii acestora, astfel incat rucsacul sa nu fie nici prea scurt, dar nici prea inalt, fapt care ar putea conduce la un real disconfort. Mai mult decat atat, este recomandat ca benzile elastice sa fie imbracate in material respirabil pe toate zonele de contact cu trupul.

Nu uita ca usurinta in utilizare poate face diferenta intre o iesire placuta si una dupa care abia astepti sa schimbi sau sa arunci ranita, asa ca alege un rucsac a carui centura de solduri este lata si captusita cu material moale.

 

 

Compartimentarea: Stim ca multi dintre calatorii aflati la inceput de drum tind sa se intereseze, in primul rand, unde gasesc rucsacuri de munte la preturi bune ceilalti utilizatori si abia mai apoi se gandesc la aspectele cu adevarat importante. Tocmai de aceea, un alt criteriu important consta in compartimentarea ranitei.

De preferat este ca produsul achizitionat sa dispuna de buzunare multiple, ideale atat pentru distribuita uniforma a greutatii, cat si pentru a avea la indemana lucrurile necesare; de un compartiment compatibil cu sistemul de hidratare si de unul pentru depozitarea cortului, a sacului de dormit si a hainelor.

Acum ca esti informat asupra criteriilor de alegere ale unui astfel de produs, nu iti ramane decat sa-ti comanzi ranita direct de pe Internet, caci acesta este cel mai bun loc unde gasesc rucsac de munte la un pret bun toti montaniarzii.

 

 

Modele recomandate in 2025

 

 

Zajo Mayen 45L

 

Iti rezentam acest produs ce poate fi o optiune pentru exploratorii care nu dau importanta pretului, ci calitatii obiectului achizitionat. Are un volum de 45l, de aceea iti ofera suficient spatiu, pentru lucrurile necesare in timpul unei excursii de cel mult 3 zile. Este usor de transportat, deoarece cantareste doar 1840g, iar cadrul de otel asigura o buna sustinere a spatelui.

Pentru a te simti confortabil in timpul purtarii, partea din spate este realizata din plasa, deci iti asigura ventilatia necesara. Este prevazut cu mai multe buzunare, de dimensiuni diferite, iar in partile laterale are spatii, pentru depozitarea sticlelor cu apa.

Cataramele si fermoarele sunt realizate din materiale dure si rezistente, iar chingile laterale iti permit sa reduci dimrnsiunea rucsacului, atunci cand nu este plin, pentru a-l putea transporta mai usor. Are orificii si pentru prinderea betelor si vine la pachet cu o husa de protectie impotriva umiditatii, astfel ca lucrurile din interior nu se vor uda.

 

 

 

 

Hannah Arrow 45L

 

Este un rucsac de munte recomandat drumetiilor de mai multe zile, deoarece are o capacitate de 45l. Chiar daca este atat de incapator, are un singur compartiment, de aceea nu iti vei putea organiza lucrurile. Partea din spate are forma anatomica si poate fi reglata pe inaltime, pentru a putea transporta usor incarcatura. Aceasta asigura si o ventilatie corespunzatoare, cu ajutorul tehnologiei Air Vent.

Centura din talie poate fi detasata, atunci cand nu ai multa incarcatura de dus si este prevazuta cu un fluier de urgenta, pentru a putea alerta partenerii de expeditie, cand ceva nu este in regula. Bretelele sunt reglabile si au suprafata buretata, ce asigura un plus de confort utilizatorului.

Rucsacul are spatii laterale pentru apa, dar si 3 buzunare spatioase in exterior, dintre care unul special conceput pentru depozitarea sacului de dormit. Chingiile de compresie te ajuta sa reduci dimensiunea, iar pentru a putea transporta usor betele de trekking, ai un sistem de prindere a acestora.

 

 

 

 

Bergans Senja Lady 55L

 

Acesta poate fi o alegere inspirata pentru domnisoarele care obisnuiesc sa faca frecvent drumetii in natura, deoarece are o capacitate de 55 l si ofera suficient spatiu indiferent daca alegi sa faci drumetii, trekking sau hikking. Este realizat din materiale rezistente la rupere impermeabile si ignifuge, astfel ca nu exista riscul ca obiectele din interior sa se ude in timpul unei ploi sau sa ia foc usor. 

Pentru o utilizare usoara si o distributie uniforma a greutatii, produsul este prevazut cu doua bretele ajustabile, ce se adapteaza in functie de forma umerilor, doua barete aflate in zona pieptului si una in talie. Partea din spate este realizata cu ajutorul unei tehnologii ce permite aerului sa circule si impiedica transpiratia excesiva a zonei. 

In interior rucsacul are doua compartimente, astfel ca vei putea organiza bine lucrurile, iar la exterior ai doua buzunare incapatoare, dar si spatii speciale in partile laterale, pentru depozitarea recipientelor cu apa. Cu ajutorul benzilor de compresie vei putea fixa echipamentul astfel incat acesta sa nu creeze balanta in timpul mersului. Poti transporta usor chiar si betele de trekking, deoarece are orificii speciale pentru acestea. 

 

 

 

 

Pinguin Explorer 

 

Daca te numeri printre utilizatorii care doresc sa se echipeze cu cel mai bun rucsac de munte, fara a le pasa prea mult de pret, acest produs s-ar putea sa te multumeasca pe deplin. Cu o capacitate de 75 de l si o greutate de 2,35 kg, modelul prezent este ideal pentru cei care se pregatesc de excursii lungi in inima naturii, fie iarna, primavara, vara sau toamna.

Este realizat din material Hicor, tratat cu un strat de poliuretan, beneficiind totodata de sistem de spate ABS rigidizat si reglabil si de husa de ploaice, ceea ce inseamna ca rezista bine la uzura si la expunere la inghet sau caldura timp indelungat. Are bretele formate anatomic  si centura lombara detasabila si ajustabila, pentru o buna flexibilitate si un echilibru optim.

Un alt avantaj major consta in prezenta celor doua perechi de chingi, care asigura distributia egala a greutatii si forma simetrica a rucsacului. Are numeroase buzunare.

 

Avantaje:

Este confectionat din material durabil, sistemul de spate fiind confortabil si bine ventilat.

Este compatibil cu sistem de hidratare, beneficiind, pe langa compartimentul principal, de alte 5 buzunare.

Dotat cu husa de ploaie, protejeaza lucrurile din interior.

Bretelele formate anatomic si ajustabile in lungime previn leganarea corpului in timpul mersului.

 

Dezavantaje:

Pretul este usor piperat.

 

 

 

 

Adventurer 8068 

 

Despre Adventurer 8068 se poate spune, pe scurt, ca este un rucsac de munte la un pret bun. In primul rand, datorita capacitatii sale generoase (80 l) care-l recomanda pentru turele montane de mai multe zile, indiferent de anotimp.

In al doilea rand, pentru ca, in fabricarea acestuia, accentul a fost pus pe calitate si confort, materialul din care este realizat facandu-l potrivit si pentru catarari, schi sau alpinism. In plus, sistemul de spate, curelele ajustabile si capitonate, precum si cureaua de compresie garanteaza usurinta in utilizare, indiferent de conditiile de drum (teren normal sau accidentat).

In al treilea rand, deoarece dispune de compartiment special cu capac, buzunare laterale de expansiune, de tip bagheta, din plasa si compartiment compatibil cu sistemul de hidratare, ceea ce inseamna ca lucrurile de care s-ar putea sa ai nevoie intre timp, se vor afla in locuri usor accesibile. In pret este inclusa si o minge Euro 2016 cadou.

 

Avantaje:

Este incapator, avand o capacitate de 80 de l.

Beneficiaza de multiple compartimente, asigurand o distributie egala a greutatii.

Este compatibil cu sistemul de hidratare.

Bretelele sunt ajustabile si capitonate, asigurand un maxim de confort.

 

Dezavantaje:

Nu este indicat si pentru drumetiile de o zi.

 

 

 

 

Montane Grand Tour 

 

Printre cele mai bune rucsacuri de munte se numara si Montane Grand Tour, confectionat din material dur, cu suprafata hidrorepelenta durabila (DWR) si rezistenta la sfasiere, fapt care-l recomanda pentru calatoriile montane in aproape toate conditiile meteorologice.

Are o capacitate totala de 55 de l, fiind potrivit atat pentru excursiile mai lungi, cat si pentru drumetiile de o zi. In ceea ce priveste confortul, ranita este echipata cu un sistem de spate realizat din spuma si prevazut cu canale pentru evacuarea transpiratiei sau a apei de ploaie, asigurand o ventilatie eficienta.

Bretelele si centura sunt formate anatomic, in timp ce chingile de echilibru mentin corpul intr-o pozitie sanatoasa in timpul mersului. Rucsacul este prevazut cu doua buzunare frontale din plasa, pentru depozitarea echipamentului umed, si cu alte doua pozitionate pe si in interiorul capacului (pentru maruntisuri). Pe langa acestea, mai prezinta doua compartimente elastice, pentru bidonul cu apa, si alte doua cu fermoar, pozitionate pe centura.

 

Avantaje:

Este compatibil cu sistem de hidratare, eliminand disconfortul cauzat de apa care se misca in timpul mersului sau al alergarii.

Compartimentul principal dispune de sistem rapid de inchidere/deschidere si are posibilitate de extindere.

Este dotat cu un mecanism de atasare pentru piolet si bete de trekking.

Are suprafata hidrorepelenta (1000 mm/H2O).

 

Dezavantaje:

Fabricat din 100% din nylon cu micro filament, odata rupt, se destrama foarte usor.

 

 

 

 

Spartan Sivalik 

 

Cei care-si doresc un rucsac de munte ieftin si bun, pot opta pentru Spartan Sivalik. Avand o capacitate mica (30 de l) si dimensiuni reduse (28 x 55 x 21 cm), acesta poate fi folosit, pe langa turele montane, si in oras, intr-o zi de ciclism sau la schi.

Captusit cu sistem EVA/MESH pentru o ventilatie optima si confort sporit in utilizare, acesta include si o husa de ploaie, oferindu-ti posibilitatea de a proteja echipamentul suplimentar atasat ranitei. Totodata, este echipata cu o centura de talie solida, stabila si curele de umar reglabile, ceea ce inseamna ca o poti cara o zi intreaga in spate si tot nu va deveni incomoda.

Apa, mancarea, cateva bluze si accesorii iti vor incapea cu siguranta, caci, pe langa compartimentul principal, rucsacul este echipat cu cateva buzunare cu fermoar pe centura de mijloc, cu alte doua pozitionate pe laterale si cu o bucla pentru toporul de gheata.

 

Avantaje:

Este dotat cu o husa impermeabila, al carei rol este acela de a proteja continutul rucsacului.

Curelele sunt reglabile, asa ca-l poti adapta in functie de lungimea spatelui tau.

Dispune de centura lombara, prevenind aparitia durerii in zona umerilor.

Este prevazut cu multiple buzunare pentru extinderea volumului.

 

Dezavantaje:

Nu este potrivit pentru turele montane care include campatul.

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte modele recomandate, momentan indisponibile:

 

Montane Woman Yarara


Daca esti femeie si obisnuiesti sa faci drumetii de durata scurta, Montane Woman Yarara este rucsacul de munte de care ai nevoie. Cu o capacitate de 32 de l si confectionat din material ultra usor si rezistent, cu caracteristici de hidropelenta durabila (DWR) si rezistenta la rupere, acesta este ideal pentru fast alpine, alpinism, catarare pe gheata, ture montane, trekking si calatorii.

Garanteaza libertate de miscare si echilibru in timpul activitatilor montane, multumita sistemului de spate “Comfort Back Pad”, realizat din spuma si prevazut cu canale pentru eliminarea transpiratiei sau a apei de ploaie, si bretelelor si centurii anatomice, specifice feminine, care ofera stabilitate rucsacului pe teren. Toate acceste accesorii sunt captusite cu material fin Contact Mesh, prevenind astfel deteriorarea echipamentului sportiv.

Rucsacul ofera o compartimentare inteligenta: capac cu 2 buzunare pe interior; altele pozitionate in ranita, cu organizer pentru lucruri esentiale; 2 buzunare cu fermoar pe centura, ideale pentru GPS, telefon etc.

 

Avantaje:

Realizat 100% din nylon cu micro filament, ofera o rezistenta mare la apa (1000 mm/H2O).

Beneficiaza de sistem de prindere Dual Tool pentru pioleti si bete telescopice.

Este compatibil cu sistem de hidratare.

Centura formata anatomic cu posibilitate de ajustare in doua puncte garanteaza ca, la miscari bruste, lucrurile din interior nu iti afecteaza stabilitatea.

 

Dezavantaje:

Nu poate transporta un echipament de munte suficient de complex pentru o excursie mai lunga.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu