Cel mai bun binoclu de noapte

Am modificat articolul ultima data pe: 08.12.22

Modele recomandate in 2022

 

 

Bushnell Equinox Z Digital Night Vision 4×50

 

Stim ca este greu de gasit un produs caruia sa i se potriveasca titlul de cel mai bun binoclu de noapte. Consultand insa opiniile specialistilor, am ajuns la concluzia ca modelul de fata se remarca intr-adevar prin performante net superioare.

Pentru inceput, mentionam ca poseda un factor optic de marire de 4x, ceea ce iti garanteaza ca vei observa cu usurinta chiar si tintele indepartate. In plus, beneficiaza de un obiectiv cu un diametru de 50 mm, fapt care face ca imaginile observate sa fie extrem de clare si luminoase.

Nu trebuie ignorat nici ca se prezinta cu posibilitatea inregistrarii foto si video, fisierele fiind salvate pe un card micro SD. De altfel, datorita tehnologiei digitale Night Vision, poti folosi vederea nocturna si ziua si noaptea.

Functioneaza optim intre -10 si +45°C, masoara 7,1 x 16,4 x 1,8 cm si cantareste 724g. Se comercializeaza la un pret usor piperat, produsul fiind insotit de o garantie pe 24 de luni.

 

 

 

Bushnell Equinox Z Digital Night Vision 6X50

 

In topul preferintelor utilizatorilor se afla si produsul acesta. Se distinge prin faptul ca se inscrie in categoria monocularelor. Dispune, in consecinta, de un singur tub dotat cu sistem de prisme prin care poti observa detaliile din natura care te intereseaza.

Se infatiseaza potentialilor cumparatori cu un obiectiv de 50 mm si cu o magnificatie de 6x, ceea ce inseamna ca imaginile se bucura de claritate, respectiv ca ai posibilitatea de a observa obiecte dintre cele mai indepartate. Campul de vedere ajunge la valoarea de 305 m.

Este un binoclu cu vedere de noapte, astfel ca il poti folosi in conditii optime oricand. Se bucura chiar si de capabilitatea de a realiza captura foto si inregistrare video, pentru ca tu sa poti viziona in tihna cadrele surprinse. Totodata, merita amintit ca masoara 6,2 x 10,5 x 20,8 cm si cantareste 765g. Pretul este accesibil, iar modelul vine insotit de o garantie pe 2 ani.

 

 

Bushnell Equinox Z Digital Night Vision 4.5X40

 

Celor care nu doresc sa scoata prea multi bani din buzunar, le recomandam acest binoclu de noapte ieftin si bun. Este un monocular dotat cu zoom optic de 4.5x si cu un obiectiv de dimensiuni avantajoase (40 mm). Multumita aspectelor mentionate, asigura imagini clare indiferent de distanta la care se afla obiectul observat.

Functioneaza optim intre -10 si +45°C, necesitand 4 baterii de tip AA pentru alimentare. In plus, se poate monta pe tripod si beneficiaza de un camp de vedere de 229 m. De altfel, ai posibilitatea de a realiza fotografii sau chiar filmari, acestea salvandu-se pe cardul micro SD pe care il poti atasa produsului.

Designul este unul compact, modelul masurand 5,8 x 10,5 x 20 cm si cantarind 624g. Nici la capitolul costuri de achizitie nu sta rau, intrucat se comercializeaza la un pret avantajos si insotit de o garantie pe 24 de luni, precum si de livrare gratuita.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune binocluri de noapte

 

Ghidul cumparatorului

Daca iti place sa vanezi sau pur si simplu sa observi/ studiezi natura dupa apusul soarelui, atunci ar cam fi cazul sa achizitionezi un dispozitiv optic inzestrat cu infrarosu, si anume un binoclu de noapte. Totusi, multi cumparatori se declara derutati de oferta de pe piata si adesea decid asupra unor modele cu o calitate indoielnica. In consecinta, noi am conceput acest ghid unde explicitam cele mai importante criterii de selectie.

 

 

Intr-o prima ordine de idei, se impune sa te hotarasti asupra tipologiei dorite: binoclu clasic sau monocular. Diferenta dintre cele doua categorii este data de design. Mai precis, un produs care se inscrie in prima clasa poseda doua tuburi prin care utilizatorul priveste, in timp ce corpul unui monocular consta intr-un singur cilindru folosit pentru a observa. In ceea ce priveste calitatea, nu exista nicio distinctie majora intre cele doua tipologii. Drept urmare, vei alege in functie de preferinte si pret.

Intr-o alta ordine de idei, iti sugeram sa te informezi asupra performantelor vizualizarii, aspect ce rezida in magnificatie si diametrul obiectivului. Primul termen se refera la puterea de marire sau zoom-ul de care dispune un astfel de produs, adica de cate ori poate apropia imaginea observata.

Celalalt concept este folosit de specialisti pentru a desemna marimea lentilelor, importanta in ceea ce priveste luminozitatea. Luand in calcul aceste detalii, cele mai multe pareri despre cele mai bune binocluri de noapte recomanda alegerea unui produs cu o magnificatie care sa nu depaseasca 10x (caz in care cadrele sunt tremurate) si cu un diametru al obiectivului cat mai mare (pentru un plus de claritate).

Campul vizual reprezinta, de asemenea, un parametru de selectie demn de considerat, intrucat el indica aria maxima din realitate pe care o poti observa la o anumita distanta. In principiu, daca vrei sa urmaresti cadre statice, te sfatuim sa achizitionezi un model cu o valoare cat mai mica si o magnificatie ridicata. De cealalta parte, pentru a vedea scene dinamice, ar fi bine sa te orientezi asupra unui produs cu un camp vizual crescut.

Stim ca esti nerabdator sa afli unde gasesc binoclu de noapte la un pret bun toti cei interesati. Ei bine, acel loc se afla doar la un click distanta deoarece este mediul online.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu