Cea mai buna lanseta telescopica

Am modificat articolul ultima data pe: 09.02.23

Modele recomandate in 2023

 

 

Cormoran Black Master

 

1.Cormoran Black MasterAceasta lanseta telescopica Cormoran este recomandata cu precadere pentru pescuitul la crap. Se foloseste in pescuitul stationar si din barca si are o lungime maxima de 2.70m. Fiind telescopica, se restrange pana la 67cm, fapt ce determina un transport foarte confortabil.

Cantareste numai 210g, fiind facuta din carbon si totalizand 6 segmente bine echilibrate unele fata de altele. Este o piesa cu actiune parabolica si putere mare, intrucat valorile specificate la testul de curbura sunt ridicate, de 75 – 150g, fapt ce o incadreaza in categoria de putere medium-heavy.

Va ajuta orice pescar sa prinda si pesti de talie mare, iar la aruncari se va comporta bine, permitand precizie, datorita rigiditatii. Piesa se livreaza cu tot cu o husa de protectie foarte utila si nu costa foarte mult pentru un model profesional. avand in vedere toate aceste caracterisici, o putem considera cea mai buna lanseta telescopica din carbon oferita de Cormoran pentru pescarii amatori si comercializata suficient de accesibil.

 

 

 

 

 

Trabucco Orbitron Fx

 

2.Trabucco Orbitron FxIata o lanseta telescopica ieftina si buna, utila in special pentru a prinde crap. Modelul este compus din 5 tronsoane scurte, care deschise maxim totalizeaza 3m. Pentru confortul la transport, piesa se strange pana la lungimea de 72cm. Un aspect remarcabil pentru aceasta oferta este greutate redusa, de numai 145g, care o face extrem de usor de manevrat si o arma redutabila chiar si in mainile incepatorilor.

Este facuta din fibra de sticla, element ce explica gramajul scazut si comportamentul optim in orice conditii. Actiunea este progresiva, semn ca ofera un control excelent in drill. Lanseta se curbeaza exact cat este necesar pentru a face fata miscarilor pestelui prins, obosindu-l mult mai usor. Se utilizeaza cu acelasi succes in rauri, cat si pe lacuri, multi sugerand-o ca prima optiune pentru pescarii sportivi.

Deci este recomandata cu caracter polivalent, inclusiv ca lanseta telescopica de spinning. Cu un pret aproape la jumatate fata de al altor produse profesionale, aceasta piesa este intr-adevar pe atat de competitiva, pe cat o demonstreaza ratingul pozitiv.

 

 

 

 

 

Daiwa Megaforce

 

3.Daiwa MegaforceLanseta telescopica Megaforce de la Daiwa este recomandata de experti pentru pescuitul dificil, in ape in care se formeaza curenti puternici si in eventualitatea in care se face baitcasting cu momeli mari. De ce aceste specificatii? – In primul rand pentru ca este foarte robusta, avand blanc din carbon si maner ergonomic din pluta, cu o greutate de 400g(mai ridicata decat a altor modele de dimensiuni similare).

Puterea de aruncare este mare, caci la testul de curbura s-au inregistrat valori de 70 – 150g, ceea ce inseamna ca face fata conditiilor limita. E facuta pentru a prinde pesti mari si se foloseste in regim universal, atata timp cat experienta pescarului permite manevrarea optima a greutatii sale.

Totalizeaza 7 tronsoane care prezinta o lungime de transport de 107cm, iar extinse ajung pana la 3.90m. Produsul este integrat in gama profesionala, iar din acest motiv are si un pret moderat de achizitie. La livrare, cumparatorul primeste si garantie, pentru nu mai putin de 24 de luni.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune lansete telescopice

 

Cand vine vorba de ales o lanseta, cea mai apreciata alternativa o reprezinta cea telescopica. Multi folosesc acest termen in mod inadecvat, referindu-se la orice piesa compusa din doua sau mai multe segmente articulate, cand de fapt, cea telescopica are intr-adevar multiple parti, dar care sunt tuburi glisante. Avantajele pescuitului cu un model telescopic sunt numeroase, intrucat aceasta conformatie permite o mai buna ergonomie, iar greutatea totala a itemului este mai scazuta. In plus, aceasta optiune va putea fi utilizata cu lungimi de extensie diverse, fara sa isi schimbe caracteristicile. Pescarilor care sunt interesati sa afle mai multe si sa determine unde gasesc lanseta telescopica la un pret bun le prezentam acest ghid in alegerea produsului perfect.

 

 

Actiunea: reprezinta modul in care lanseta se va curba sub forta de greutate a pestelui prins in carlig. Poate fi de trei feluri: parabolica, progresiva si de varf.

Modelele parabolice descriu cu totul o curba in momentul drilului si de aceea riscul de rupere al atei de pescuit este scazut. Partea care dezavantajeaza e controlul slab la aruncare, lipsa de precizie si imposibilitatea de a arunca pe distante mari.

Lanseta cu actiune progresiva este un hibrid foarte apreciat de o gama extinsa de utilizatori, caci are posibilitatea de a redistribui forta de tractiune din varf spre coada, pe masura de pestele se agita mai mult. Rezultatul este optim, intrucat pot fi prinsi pesti mari, iar posibilitatile de control ale aruncarilor sunt bune.

Lansetele cu actiune pe varf sunt utilizate pentru prinderea pestilor mici. In acest caz, varful preia tensiunea rezultata. Controlul este bun, iar aruncarea se poate face pe distante extinse. Riscul de rupere a firului este mai mare, daca te hazardezi sa ademenesti specimene cu greutate considerabila.

 

Puterea: este des specificata ca actiune si ilustrata prin testul de curbura, dar nu trebuie confundata cu primul parametru descris. Puterea separa lansetele in piese light(20 – 30g minima), medium(40 – 50g minima) si heavy (70 – 100g minima), cu diferite combinatii intermediare(medium-heavy, extra-heavy etc). Valorile sunt prezentate in grame, iar cu cat sunt mai mari, cu atat lanseta e mai rigida. Piesele rigide se curbeaza mai greu, motiv pentru care exista riscul ruperii atei de pescuit. Cele light sunt foarte flexibile, deci nu pot suporta pesti de talie mare. Pe cat de rigida e piesa, pe atat de precise si lungi vor fi lanseurile.

 

Unde si ce pescuiesti: Modelele destinate pescuitului in ape dulci sunt modelate mai scurte, iar daca vrei sa le folosesti si-n ape sarate, trebuie sa le cureti, pentru a evita deteriorarea. Prezinta avantajul unei sensibilitati mai mari cand pestele va musca momeala(adica pescarul simte imediat ce evenimentul s-a produs). Cele destinate apelor sarate sunt mai robuste si mai rezistente, pot prinde pesti mari, dar sunt si mai putin sensibile. Daca doresti o lanseta telescopica pentru crap, o varianta de circa 3.50m si cu actiune parabolica va fi ideala, caci pestele oboseste mai usor. Pentru a prinde somn, iti trebuie piese de aproximativ 1.8 – 3.3m, cu actiune super-heavy(peste 200g). O lanseta telescopica feeder trebuie sa aiba 2 – 4m si sa fie adaptata in functie de greutatea medie a specimennelor urmarite. Ca material, vei prefera fibra de carbon pentru pesti mici, iar cea de sticla pentru cei de gabarit mare. Cauta produse oferite de firme cu renume: Okuma, Daiwa, Cormoran, Trabucco etc si alege piese mai ieftine, daca esti incepator – nimeni nu poate investi din prima excesiv intr-un hobby despre care nu stie cat de mult il va pasiona.

In urma analizei acestor pareri despre cele mai bune lansete telescopice, iti putem propune si o mica lista cu sugestii. Oferta online fiind diversificata si bine specializata, sfatul nostru ramane sa cumperi de pe Internet produsul dorit.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu