Cea mai buna lanseta pentru salau

Am modificat articolul ultima data pe: 19.05.24

 

Modele recomandate, momentan indisponibile

 

 

Daiwa Sweepfire Spin

 

1-lanseta-daiwa-sweepfire-spinCea mai buna lanseta pentru salau pe care o poti achizitiona la un pret extraordinar de avantajos raportat la performante este modelul Daiwa Sweepfire Spin. Este un model cu inele premium din oxid de aluminiu si cu un maner de pluta usor de apucat si confortabil de manuit.

Puterea de aruncare variaza intre 10 si 45 grame, astfel ca poate fi folosita cu orice tip de naluca. Lungimea lansetei montate este de 240 cm, cu o greutate de doar 199 g. Alcatuita din 2 segmente echipate in total cu un numar de 7 inele, lanseta este usor de transportat si are avantajul indiscutabil al unui ghidaj eficient al firului, care va fi protejat impotriva incalcirii accidentale.

Actiunea este de 15-40 grame, de tip Medium Light, ceea ce o face ideala pentru pescuitul cu orice tip de naluci si in apa de orice adancime. Garantia de 24 luni pledeaza in favoarea calitatii acestui instrument.

 

 

Pezon&Michel Combo

 

2-pezonmichel-combo-lanseta-premiumO lanseta de salau ieftina si buna pe care ti-o propunem astazi este modelul Pezon&Michel Combo. Este vorba de fapt despre un pachet care include lanseta premium, mulineta, naluci si asomatorul. Alcatuita din 2 tronsoane, cu o lungime totala de 210 cm, modelul are o putere de aruncare de 10 – 30 grame.

Actiunea Medium Light garanteaza un raspuns delicat si precis la cele mai mici si mai discrete atacuri ale pestilor, sensibilitatea modelului reprezentand un avantaj incontestabil. Mulineta este una cu un singur rulment, cu un raport de recuperare de 5.2 :1.

Cu o greutate de 238 grame si frana micrometrica, mulineta este perfect potrivita acestei lansete, impreuna cu care formeaza un ansamblu greu de egalat, mai ales la acest pret. Le-o recomandam in special pescarilor cu experienta, care cunosc regulile de baza ale pescuitului dar care nu au avut pana acum ocazia sa exerseze spinningul la salau. Vor beneficia astfel de un pachet complet, perfect echilibrat, fara sa mai fie necesar sa achizitioneze separat nici macar nalucile.

 

 

Savage Gear Dropshot XLNT2

3-lanseta-savage-gear-dropshot-xlntO alta sugestie pe care ti-o facem datorita opiniei bune pe care specialistii o au in legatura cu ea este modelul Savage Gear Dropshot XLNT2. Este vorba despre o lanseta modulara alcatuita din doua tronsoane cu lungimea individuala de 118 cm, care se imbina solid pentru a foma un ansamblu cu o lungime de 1.28 m. Mandrina este una model Savage Gear Gold label.

Puterea de aruncare a lansetei este de 7 pana la 25 grame. Blankul fabricat din carbon High Modulus are o elasticitate si o sensibilutate impresionante, dar o rezistenta redusa la socuri, motiv pentru care iti recomandam sa ai mare grija sa o protejezi impotriva trantirilor pe suprafete dure.

Greutatea totala a lansetei este una de 122 grame, manerul alcatuit din Hard Eva si pluta AAA contribuind la mentinerea acestei valori cat de jos posibil. Inelele CC (Coil Control) sunt extrem de usoare, oferind de asemenea o performanta superioara lansetei.

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune lansete pentru salau

 

Daca esti pasionat de pescuitul la rapitor, vei aprecia cu atat mai mult iesirile care au ca scop capturarea de salau. Este vorba despre un pescuit extrem de dinamic, de finete, in care trebuie sa fii mereu pe faza si sensibil la actiunile discrete ale pestelui. O lanseta spinning pentru salau trebuie sa aiba si ea, la randul ei, caracteristici speciale.

 

 

Multe pareri despre cele mai bune lansete pentru salau sustin ca varianta ideala are o putere Medium Light 4 – 10 sau 4 – 12 lb, o lungime de 3.13 m si o actiune rapida. In functie de dimensiunea pestilor pe care ii vizezi, o asemenea lanseta iti permite sa folosesti jiguri de la 3.5 la 9 g si sa pescuiesti in ape cu adancime de pana la 10 metri. In ceea ce priveste momeala pe care preferi sa o folosesti, recomandarea pentru o lanseta de salau facuta de specialist se poate orienta catre un blank cu actiune clasica Fast, apartinand clasei Jigging, cu varf fin si rezerva mare de putere, sau catre unul cu actiune Fast Progressive, apartinand clasei Popping, care au varful mai gros si mai puternic. Acestea din urma reactioneaza bine in cazul folosirii nalucilor reactive, considerate top de gama, dar fiind mai pretentioase din punctul de vedere al modului de utilizare.

Tipul de inele este un alt element care influenteaza performanta lansetei pe care o vei alege. Prima optiune a pasionatilor este generatia de inele Fuji KR, insa inelele KT au si ele avantajele lor,caci reduc vibratiile si imbunatatesc sensibilitatea lansetei.

Daca te intrebi unde gasesc lansete pentru salau la un pret bun alti cunoscatori care nu sunt neaparat satisfacuti de ofertele magazinelor reale, iti sugeram sa incerci sa consulti si oferta disponibila pe internet. Este mult mai variata si adesea mai avantajoasa financiar.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu