Cea mai buna lanseta feeder Trabucco

Am modificat articolul ultima data pe: 09.02.23

 

 

 

Modele recomandate in 2023

 

 

Trabucco Sygnum Txl Distance Fdr

 

O lanseta feeder Trabucco, ieftina si buna, pe care ti-o propunem este modelul Sygnum Txl Distance Fdr. Este vorba despre o piesa care iti permite sa lansezi la o distanta semnificativa cosulete de 100g si mai mult – capacitate ideala in cazul lacurilor mari sau al pescuitului pe Dunare.

Blancul lansetei este confectionat din carbon, cele 3 segmente totalizand o lungime de 390 cm si fiind echipate cu inele de carbon SIC speciale, potrivite si pentru pescutul cu fir textil. Datorita tehnologiei de mufare inversa, rezistenta piesei este impresionanta. De aceea, produsul se si bucura de o garantie de 24 de luni oferita de producator.

Puterea de aruncare este cuprinsa intre 70 si 150g, iar lungimea piesei stranse in usa speciala de transport e de 134 cm. Cu o greutate totala de doar 236g, ea e usor de manevrat chiar si de catre incepatori. Actiunea este incadrata in clasa heavy, valoarea indicata fiind de 130g. In pachet sunt de asemenea incluse 3 varfuri feeder pentru ca un accident neplacut sa nu intrerupa partida pe pescuit.

 

 

 

 

Trabucco Sygnum Xps Competition

 

O alta varianta mai recenta este modelul Sygnum Xps Competition, o lanseta apartinand gamei de varf a producatorului si devenita disponibila pe piata in anul 2015. Blancul de carbon HM CX-1 prezinta imbinarile ranforsate pentru obtinerea unei curburi perfect rotunde si o rigiditate unica.

Cotorul este confectionat din pluta naturala, in timp ce mandrina din otel are protectie de cauciuc pentru o fixare mai solida. Puterea de aruncare este cuprinsa intre 60 si 120 g, in timp ce actiunea este de 90g, ceea ce o include in clasa medie. In pachet sunt disponibile 4 varfuri feeder pentru un plus de siguranta si de durabilitate.

Lanseta este alcatuta din 3 segmente cu mufare de tip spigot pentru o lungime totala de 360 m si o lungime de transport de 122 cm, ceea ce iti va permite sa o transporti in orice portbagaj de masina. In plus, greutatea de doar 250g iti va usura sarcina si pe traseul catre locul de pescuit. Controlul superior garantat in timpul drillului este cel care a generat aprecierea unanima a utilizatorilor.

 

 

 

 

 

Trabucco Selektor Xs Multi Fdr

 

In cazul in care esti un pescar incepator sau experimentat, care nu urmareste prinderea unor capturi imense, iti propunem o variante de lanseta eficienta, sensibila, sigura si rezistenta pentru lansari precise si drilluri incitante. Selektor Xs Multi Fdr este o piesa usoara cu care poti intra atat pe lacuri de acumulare extinse, cat si pe cele mai inguste canale din Delta.

Piesa este alcatuita dintr-un total de 4 segmente, care includ mini extensii pentru ajustarea lungimii de lucru la 3.30m, 3.60m sau chiar 3.90m. Manerul e confectionat din pluta naturala pentru a mentine greutatea redusa si gripul confortabil, iar cele 3 varfuri feeder au actiuni diferite.

Mandrina de otel e durabila si rezistenta, in timp ce inelele SIC duble si inelele supradimensionate de pe varf favorizeaza o lansare precisa. Actiunea este de 75g, incadrata in categoria medie, iar in combinatie cu celelalte caracteristici ofera o experienta precisa, eficienta, placuta atat in timpul lansarii, cat si pe durata drillului, chiar si cu cei mai incapatanati pesti.

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune lansete feeder Trabucco

 

Pescuitul la feeder este o tehnica de pescuit stationar imbratisata de din ce in ce mai multi pasionati care vor sa se bucure de rezultate notabile, dar care impune folosirea unui echipament adecvat, suficient de solid incat sa permita lansarea unor greutati mari. Daca doresti sa iti faci un cadou, iti recomandam sa investesti in cea mai buna lanseta feeder Trabucco, adecvata nevoilor tale.

 

 

Brandul a aparut in anul 1986, din pasiunea lui Roberto Trabucco, si s-a consacrat in scurt timp ca unul dintre cei mai competitivi producatori de echipament pentru pescuit sportiv. In prezent, gama de produse ale brandului este diversa, performanta si reprezinta una dintre primele alegeri ale specialistilor.

Numeroase pareri despre cele mai bune lansete feeder Trabucco intra in contradictie atunci cand vine vorba despre conformatie. Unii pescari prefera modelele telescopice pentru greutatea redusa, asumandu-si riscul de rupere din cauza ca nu sunt atat de robuste. Altii sunt fanii impatimiti ai modelelor articulate, cu 2 – 4 segmente care se imbina: mai grele dar mai rezistente si necesitand o mai mare forta in momentul lansarii.

Actiunea unei piese bune trebuie aleasa in functie de capturile pe care le urmaresti. Daca vei prinde pesti mici sau medii, o lanseta cu actiune de varf iti va oferi sensibilitatea necesara, dar daca mergi la Dunare, la mare sau in acumulari cunoscute pentru trofee, iti recomandam o piesa cu actiune progresiva.

Puterea depinde de greutatea cosuletului naditor. Daca acesta are dimensiuni reduse, o putere de 20-30g e suficienta, ea fiind combinata cu actiune de varf si preferata pentru anumite specii de pesti de dimensiuni mici. Varianta medie are o putere de 40-50g si face pereche buna cu cosulete naditoare mici-medii. Optiunile heavy (60-70g) sau extra heavy (100g) sunt pentru pesti mai mari si ape cu curenti puternici.

Lungimea variaza intre 2 si 4 metri de obicei, cele mai extinse si mai grele avand si o forta de aruncare mai mare. Daca preferi o varianta superioara ca lungime, asigura-te si ca exista varfuri de schimb disponibile pentru ea.

In sfarsit, sensibilitatea iti spune cat de fidel iti va indica varful lansetei momentul in care pestele musca momeala. Regula de baza este sa nu combini varfurile foarte sensibile cu lansetele cu putere mare, in cazul in care trebuie sa le schimbi pe primele.

Daca nu ai nici o idee unde gasesc lanseta feeder Trabucco, la un pret bun, alti pescari, te invitam sa arunci o privire la selectia noastra de produse disponibile in magazinele de pe internet, la preturi extrem de avantajoase.

Lasa un comentariu

0 Comentariu