Cea mai buna lanseta din carbon

Am modificat articolul ultima data pe: 16.07.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Daiwa Telescopica Megaforce TXXH-AD 3

 

1.Daiwa Telescopica Megaforce TXXH-AD 3Persoanele care sunt interesate de cea cea mai buna lanseta din carbon telescopica, vanduta avantajos, vor fi incantate sa descopere modelul scos pe piata de Daiwa. Aceasta este o undita foarte rezistenta, care e destul de rigida pentru a se preta la pescuitul de capturi mai mari.

Are o greutate de 400 de grame, fiind putin mai grea decat alte modele, insa asta insemna si ca are durabilitate mai ridicata, putand fi utilizate greutati mari de lansare si momeli ceva mai voluminoase. Testul de curbura a relevat o putere de aruncare de 70 – 150 de grame, fiind potrivita pentru pestii rapitori.

Totodata, produsul va putea fi folosit in zone unde exista curenti puternici de aer. In plus, tija este lunga, de 3, 90 m, ceea ce inseamna ca va absorbi cu succes socul cauzat la drill. Trebuie spus este un model telescopic, care este alcatuit din 7 tronsoane, integrate unul in celelalt in momentul strangerii. Fiecare segment e de 107 cm, astfel ca va putea fi usor de transportat, incapand chiar si intr-o geanta. Manerul este din pluta, ceea ce il face sa fie ergonomic si sa aiba o prindere optima.

 

 

 

 

 

Cormoran I-COR 6 2

 

2.Cormoran I-COR 6 2Produsul I-COR 6 2 este o lanseta din carbon, ieftina si buna, care poate fi foarte utila cumparatorilor incepatori, care nu doresc sa scoata prea multi bani din buzunar. Trebuie spus inca de la inceput ca este o undita tip spinning, care are mulineta dispusa sub tija echipata cu 7 inele, ceea ce ii permite pescarului o prindere mai buna si, implicit, un control excelent.

Este ideala pentru pescuitul capturilor de dimensiuni mici si medii, putand fi utilizata impreuna cu momeli usoare. Blancul este foarte flexibil, acesta avand o curba de indoire armonica de la maner la varf, in timpul aducerii capturii la mal sau in momentul luptei cu pesti de dimensiuni mijlocii.

Este potrivita pentru aruncarile nu foarte indepartate de mal, si poate lansa greutati de 20-60 grame. Este o undita telescopica, care e compusa din doua tronsoane, in care fiecare parte are o lungime de 127 cm, iar atunci cand este deschisa, lanseta ajunge la 2, 43 m. Acest aspect ii confera rezistenta, insa trebuie sa ii acorzi atentie in momentul transportului, intrucat e putin mai lunga si poate fi lovita mai usor.

 

 

 

 

 

Garbolino Precision Picker

 

3.Garbolino Precision PickerGarbolino Precision Picker este o lanseta din carbon, de 3 m, care se regaseste printre cele mai performante de pe piata. Trebuie spus ca este o lanseta feeder, ideala pentru pescuitul de finete, care va reusi sa aduca la mal pesti mijlocii si chiar unii ceva mai mari.

De-a lungul tijei, are dispuse inele T-ring, care vor putea sa amortizeze din socul cauzat de captura in momentul aducerii la mal, conferindu-i suficienta forta. Are o actiune lenta si este echipata cu trei varfuri cu puteri diferite de aruncare (1/2, 1/4 si 3/4 Oz), care sunt confectionate din fibra de sticla, ceea ce le confera o rezistenta crescuta la drill.

Avand un blanc subtire din carbon, cu o lungime de 3 metri, va putea fi aruncata pe distante mici si medii. Modelul picker este preferat de pescari cu experienta mai ales cand vine vorba de pescuitul in timpul sezonului rece, intrucat atunci pestele este mai putin activ, are un metabolism mai lent si va cauta apa nu foarte adanca.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune lansete din carbon

 

Lansetele confectionate din carbon sunt preferate de foarte multi pescari cu experienta, iar asta datorita proprietatilor materialului, care fac ca batul sa fie mult mai usor, comparativ cu alte modele de pe piata. Daca abia ai patruns in tainele pescuitului sau, dimpotriva, esti interesat sa afli unde gasesc lansete din carbon, la un pret bun, pescarii veterani, iti prezentam un mini-ghid care te va lamuri cu privire la caracteristicile acestor produse.Senzitivitatea: Un blanc realizat din carbon este mai usor si mai suplu, iar forma este mai subtire, mai ales spre varf, astfel ca va reusi sa transmita mult mai bine vibratiile, chiar si pe cele mai fine, pe care le va provoca pestele in momentul in care va musca din momeala. Asadar, putem spune despre lanseta ca are o senzitivitate crescuta, ceea ce o face ideala pentru captura de specii mici. De asemenea, batul este si flexibil si rezistent, ceea ce il recomanda pentru pesti care traiesc in ape adanci, unde e nevoie de greutati mai mari pentru aruncarea unditei.

 

Fiabilitatea: Greutatea redusa a lansetelor din carbon se datoreaza modului de constructie, iar cu cat e mai usoara undita, cu atat a fost folosit mai putin material in realizarea ei. Ceea ce, implicit, o face mai sensibila la socuri bruste (daca e lovita de barca, de exemplu). Produsele pot avea insertii din rasini speciale, care le confera rezistenta la rupere si elasticitate, insa, in acelasi timp, le adauga si greutate. In functie de compozitie si de modularitate (densitatea carbonului si rezistenta la inconvoiere), se impune o categorisire a lansetelor din carbon: cele high-modulus (mai usoare, mai senzitive si mai putin rezistente), cele intermediate – modulus (elasticitate buna si o greutate rezonabila) si low modulus (mai rezistene, mai rigide si mai putin senzitive). Astfel, pentru pesti mici, cu apucaturi mai putin agresive, vei putea utiliza o undita high-modulus. In schimb, pentru capturi care apuca puternic din carlig, una de tip low-modulus e ideala.

 

Actiunea: Poate fi rapida, medie si lenta, iar aceasta descrie flexibilitatea blanculului . O lanseta cu actiune rapida este mai rigida, curbandu-se doar la varf, fiind ideala pentru pescuitul la distanta si pentru capturile mari, ce necesita multa tractiune in aducerea la mal. O lanseta cu actiune medie se va indoi pana la jumatatea batului, ceea ce o recomanda atat pentru specii mari, cat si pentru cele mai mici. O lanseta cu actiune lenta este mai flexibila si se va curba complet, pe toata lungimea blancului, fiind potrivita aruncarii relativ aproape de mal.

Acum ca ai reusit sa-ti faci cateva pareri despre cele mai bune lansete din carbon, a venit momentul sa descoperi si de unde le poti cumpara ieftin. Nu e foarte dificil sa-ti dai seama, fiind suficient sa initiezi o scurta cautare pe Internet pentru asta. Vei observa ca site-urile de cumparaturi sunt mai bine echipate si vei avea mai usor acces si la modelele care nu se comercializeaza la noi in tara. In plus, poti avea ocazia sa le cumperi la promotii sau la reduceri.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu