Sărbătorile pe o parcelă? Aflați cum să oferiți activități pentru copilul dumneavoastră în propria grădină

Am modificat articolul ultima data pe: 16.07.24

 

Grădina propriei case poate fi, printre altele, și spațiul ideal pentru joaca copiilor din sezonul cald, însă în acest scop este nevoie de o amenajare corespunzătoare. Există mai multe modalități prin care poți face o parcelă ușor de utilizat în acest sens, iar în funcție de vârsta copiilor, de preferințele sau înclinațiile pe care aceștia le au, Gardenway te poate ajuta să obții acest lucru cu mare ușurință.

 

Aspecte de care să ții cont în amenajarea unui loc de joacă pentru copii în propria grădină 

În momentul în care te-ai convins să spațiul de care dispui în grădină poate fi amenajat pentru joaca copiilor, este nevoie să ai în vedere cele mai importante aspecte care vor transforma proiectul tău în unul cu adevărat reușit. 

Unul dintre aceste aspecte se referă la siguranță – asigură-te că parcela pe care o vei transforma în spațiu de joacă este sigur în totalitate, că nu există borduri ascuțite sau pietre care ies în relief și care pot duce la apariția unor accidente neprevăzute și total nedorite. 

În același timp, asigură-te că locul pe care dorești să îl amenajezi este ușor accesibil – trebuie să te gândești că există posibilitatea de a dori să exploreze acest spațiu copii de toate vârstele, cu diverse abilități. Așadar, creează o zonă de joacă sigură și accesibilă tuturor. 

Mai ales dacă este vorba despre copii foarte mici, asigură-te că parcela pe care dorești să o amenajezi se află într-o poziție potrivită pentru supraveghere continuă. Este important ca adulții să aibă vizibilitate asupra copiilor în orice circumstanțe. 

Loc de joacă cu leagăne și tobogan, foto de Gardenway.ro

 

Cum poți amenaja grădina pentru activități distractive 

Pentru a-i atrage pe copii spre activitățile în natură și pentru a le oferi acestora șansa de a explora, este important să le creezi cadrul ideal în acest sens. Astfel, îți poți pregăti grădina sau parcela astfel încât copiii să aibă parte de o mulțime de activități ținând cont de asigurarea spațiului deschis suficient pentru mișcare și joacă în voie. 

Alege echipamente de joacă care să ajute la stimularea imaginației și la desfășurarea unei diversități de activități fizice ale copiilor. Dintre echipamentele necesar trebuie să facă parte cel puțin un leagăn și un tobogan, o trambulină, o căsuță în care copiii să petreacă timp plăcut și să desfășoare activități pline de imaginație sau alte echipamente pe care le poți găsi în oferta gardenway.ro și care se pliază nevoilor sau preferințelor pe care le au copiii. 

Amenajarea unui mic teren de joacă pentru activități sportive este în orice situație o idee bună, iar dacă ai suficient spațiu poți face acest lucru: amenajează un mic teren de fotbal sau baschet de volei sau badminton. 

Trambulină mare de grădină, foto de Gardenway.ro

 

Grădina de vară perfectă 

Nu uita că pe perioada verii, alături de aceste echipamente poți amplasa o piscină, locul ideal de relaxare și răcorire. Extrem de important este să ai în vedere și amenajarea unor zone de umbrire, mai ales dacă grădina ta nu dispune de multă umbră naturală. Umbrelele, pergolele, un balansoar acoperit vor fi elementele care completează atmosfera relaxantă, de distracție sigură în marea vacanță de vară, momentul cel mai așteptat din an. 

Fiecare dintre aceste idei pot duce la o amenajare perfectă a grădinii din fața casei sau a unei parcele, însă fiecare alegere poate fi diferită, în funcție de vârsta sau de interesele copilului. 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu