Am modificat articolul ultima data pe: 25.02.20

 

O lada frigorifica este foarte utila, mai ales daca obisnuiesti sa pleci vara, la drumuri lungi. Aceasta poate mentine alimentele reci, de aceea te vei putea racori de cate ori simti nevoia, fara a fi necesar sa achizitionezi produse din benzinarii. O poti folosi si atunci cand mergi la camping si poti avea cu tine produsele care iti plac, fara sa fii conditionata de perisabilitatea lor.

 

Daca te gandesti sa achizitionezi o lada frigorifica auto si nu esti convinsa de utilitatea ei, iti prezentam cateva motive, pentru care ar trebui sa investesti intr-un astfel de obiect.

 

Mentine alimentele reci

In zilele toride de vara ai nevoie de o hidratare intensa. Cand mergi cu masina, o distanta mai lunga, apa si lichidele se incalzesc rapid, deoarece in interiorul autoturismului este cald. O lada frigorifica mentine alimentele la o temperatura joasa, de aceea le vei putea consuma la aceeasi calitate, chiar si dupa mult timp de depozitare. 

 

 

Producatorul mentioneaza pe ambalaj temperatura de racire. In cazul in care ai multe alimente perisabile, este bine ca acest indice sa fie cat mai scazut. O lada pe care o vei folosi doar pentru depozitarea bauturilor racoritoare, nu trebuie sa atinga valori de temperatura atat de mici, deoarece poate fi deranjant sa bei lichidele foarte reci.

 

O poti folosi cand mergi la camping

Chiar daca este un produs special pentru masina, lada frigorifica este utila si atunci cand petreci cateva zile in natura.  Avand in vedere ca la picnic nu ai prize, un astfel de produs poate indeplini functiile unui frigider. 

Pentru excursiile de o zi, poti alege o lada frigorifica ce functioneaza cu pastile de freon. Inainte de picnic, cu cel putin 12 ore, trebuie sa tii pastilele la congelator. Acestea vor ingheta si vor mentine alimentele reci. Din cauza faptului ca dupa o anumita perioada se dezgheata, lada nu este potrivita, daca vrei sa pastrezi alimente congelate. 

In cazul in care alegi sa campezi departe de autoturism, poti opta pentru un produs de dimensiuni mici, ce poate fi transportat pe umar.

Variantele termoelectrice pot fi alimentate la bricheta masinii sau la priza, mentinand la temperatura optima, chiar si alimentele refrigerate. Acestea au un pret de achizitie mare, insa pot avea functii, ce permit reglarea temperaturii si a timpului de functionare, pentru a putea realiza si o economie a energiei electrice.

 

Nu va mai trebui sa faci opriri dese 

Cand ai de facut un drum lung, trebuie sa te opresti deseori in benzinarii, pentru a face aprovizionare cu apa si alimente. Uneori exista posibilitatea sa iti fie foame sau sete si sa ai o distanta mare de parcurs, pana la urmatorul magazin cu mancare.

Achizitionand o lada frigorifica, vei putea sa faci aprovizionarea inainte de a pleca de acasa. Atunci cand ti se va face foame nu va mai trebui sa cauti urmatoarea benzinarie sau sa te abati din drum.

Tot ceea ce trebuie sa faci, este sa stationezi pe marginea carosabilului si sa mananci. Pe de alta parte, datorita faptului ca nu mai pierzi timpul cu aprovizionarea, vei putea ajunge mai repede la destinatie.

 

Faci economie

Produsele comercializate in benzinarii si in magazinele existente pe drumurile nationale, internationale sau autostrazi sunt de multe ori mai scumpe, decat cele ce pot fi cumparate din supermarket, deoarece nu au foarte mare concurenta. Daca achizitionezi un obiect frigorific auto, poti face provizii inainte de a pleca de acasa, mergand la supermarketurile din care te aprovizionezi in mod obisnuit. 

Alimentele se vor mentine in conditii optime, astfel incat sa le poti consuma pe tot parcursul traseului si nu va mai trebui sa iti faci meniul cu mancarea pe care o gasesti la magazinele de pe dtum. 

In interiorul obiectului frigorific poti depozita si mezeluri sau alte alimente perisabile, pe care le poti folosi, pentru a face sandvisuri proaspete, astfel ca este o alegere buna, mai ales atunci cand ai copii si vrei sa ii hranesti corespunzator.

 

Poate tine locul unui frigider

De obicei gospodinele aleg sa decongeleze frigiderul, atunci cand alimentele din congelator s-au terminat, deoarece nu sunt de acord cu procesul de referigerare a carnii si a legumelor. Uneori poate fi necesar sa cureti frigiderul, chiar daca inca mai ai mancare congelata, astfel ca vei fi nevoita sa arunci alimentele. 

Daca ai o un produs frigorific auto, ce poate fi conectat la priza, poti depozita alimentele acolo, cat timp indepartezi gheata si cureti combina frigorifica. Produsele isi vor pastra aceeasi calitate si vor fi mentinute la temperaturi optime, deci nu se vor dezgheta pe durata depozitarii.

Dupa ce finalizezi igienizarea frigiderului si a congelatorului, poti sa depozitezi alimentele in interior, iar dupa aceea le poti folosi atunci cand ai nevoie. Folosindu-te de o lada frigorifica auto, nu va mai trebui sa cureti frigideru,l doar atunci cand nu ai alimente in interior, ci vei putea face acest lucru, atunci cand iti permite timpul.

 

 

Este utila pentru cei care locuiesc departe de casa

Atunci cand stai departe de casa, deseori esti nevoita sa transporti alimente dintr-un oras in altul, iar in momentul in care ajungi la destinatie, multe dintre ele nu mai sunt comestibile. Ca sa eviti astfel de incidente neplacute, poti alege sa achizitionezi o lada frigorifica auto

Cele care nu folosesc o sursa de energie electrica ,pot fi folosite chiar si atunci cand parcurgi traseul cu autocarul sau trenul, deoarece pastilele cu freon vor putea mentine alimentele reci, pentru cel mult 12 ore. 

Unele mijloace de transport existente pe cale ferata sunt prevazute si cu prize, astfel ca vei putea utiliza si un model ce permite conectarea la o sursa de energie electrica de 220V. Avand in vedere ca nu te depasezi cu masina proprie, ar fi bine sa alegi un model cu maner, de o capacitate medie, ce poate fi usor de transportat.

 

Poti lua cu tine alimentele care iti plac

Cand pleci in vacanta cu masina, trebuie sa iei doar alimente care rezista la temperaturi ridicate, deoarece in interior este cald. Ca sa nu mai fi conditionata de acest lucru, poti achizitiona un aparat frigorific auto. In interior poti depozita alimentele care trebuie mentinute la o temperatura mica. 

Folosindu-te de un astfel de dispozitiv, vei putea sa iei cu tine ce iti doresti, fara sa mai fii influentata de gradul de perisabilitate al alimentelor.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...