Am modificat articolul ultima data pe: 04.04.20

 

O masa plianta nu ocupa spatiu, de aceea te ajuta sa creezi un loc provizoriu de luat masa, pentru intreaga familie. Produsul poate fi fixat in perete sau poate fi mobil, astfel il vei putea muta acolo unde iti este necesar. Modelele realizate pentru interior au un design variat, iar cele de exterior sunt realizate din materiale rezistente si au o greutate redusa, pentru o manevrabilitate usoara.

 

Nu stii prea multe despre mesele pliante si nici nu ai timp de cautari? Iata mai jos un articol informativ, care te va ajuta sa iti creezi o impresie de ansamblu cu privire despre acest produs.

 

Poate avea multiple intrebuintari

Este foarte placut sa iei masa impreuna cu intreaga familie, insa din cauza spatiului redus s-ar putea sa nu poti face acest lucru. Daca te afli in aceasta situatie, realizeaza un loc de luat masa, temporar, folosindu-te de o masa plianta. 

Aceasta se poate extinde cand ai nevoie, iar cand nu o folosesti ii poti reduce dimensiunea, eficientizand astfel spatiul. Unele modele pot avea incluse si scaune si le poti pune oriunde, iar altele sunt fixate in perete, insa blatul se pliaza. 

Cele din prima categorie pot fi utilizate si ca spatiu de depozitare a obiectelor de decor, atunci cand nu le folosesti. Blatul este format din mai multe parti, iar partea de legatura a acestora ramane fixa si se aseamana cu un raft. Il poti folosi pentru depozitarea obiectelor marunte sau a ghivecelor de flori, in functie de latime.

 

Sunt modele pentru interior si pentru exterior

Mesele pliante pot fi de doua feluri pentru interior sau pentru exterior. Cele din prima categorie pun accent mai mult pe design, decat pe functionalitate si sunt realizate din materiale care se pot deteriora din cauza umiditatii. Acestea sunt realizate de cele mai multe ori din lemn sau placaj. Suprafata poate fi sculptata, poate avea diverse culori si elemente, pentru a se potrivi cu celelalte obiecte de mobilier.

Variantele concepute pentru camping sau pentru terase sunt realizate din materiale ce rezista la umezeala si la razele solare. Acestea au blatul realizat din plastic si picioarele din metal, iar extremitatile pot avea carlige, ca sa le poti fixa in pamant.

Modelele pentru interior sunt mai grele, insa pentru a le putea manevra rapid, au roti. Mesele realizate pentru exterior au o greutate redusa si maner, pentru a putea fi folosite cu usurinta.

 

Este alegerea potrivita pentru spatiile mici

Mesele pliante au dimensiuni mai reduse decat cele clasice, deoarece se presupune ca sunt folosite de cei care nu au spatiu suficient in locuinta. Pentru a se putea incadra in orice loc, blatul are diverse forme. 

Vei putea gasi modele triunghiulare, dreptunghiulare sau in forma de semicerc. Cele din prima categorie sunt potrivite pentru colturi, insa nu ofera prea mult spatiu de depozitare. 

Celelalte doua variante ocupa mai mult loc, dar in acelasi timp sunt mai incapatoare, de aceea vei putea pune mai multe obiecte pe blat.

 

Doar unele modele pot fi mutate

In cazul in care ai un loc bine stabilit pentru amplasarea mesei, alege un model ce se fixeaza in perete. Blatul se prinde de zid, iar piciorul poate fi miscat, pentru a strange sau extinde obiectul de mobilier. 

Daca nu ai un spatiu special destinat pentru amplasarea obiectului, alege un model care are roti, poate fi mutat dintr-un loc in altul si il poti depozita oriunde, atunci cand nu il folosesti.

 

Fa alegerea in functie de incapere

Daca vrei sa iti amenajezi balconul, poti opta pentru o masuta de cafea cu picioare fixe si blat mobil. Suprafata de lucru este formata dintr-o singura bucata, de aceea este mai rezistenta in timp. Mai poti gasi si variante din metal care au carlige si se prind de balustrada balconului.

Modelul pe care vrei sa il amplasezi in sufragerie trebuie sa aiba o suprafata de lucru mai mare, deoarece il folosesti, de cele mai multe ori, pentru a lua masa in familie. Acesta poate fi prevazut si cu spatii de depozitare, sub forma de rafturi. Unele modele pot fi prinse pe perete, iar atunci cand se rabateaza se pozitioneaza pe lungimea acestuia, iar altele au spatiul de lucru format din doua sau trei parti si sunt mobile. 

Pentru bucatarie, cei mai multi utilizatori aleg modelul fixat in perete, cu un picior de sustinere pe sol. Acesta ofera suficient spatiu de lucru si este stabil, de aceea va putea sustine si o greutate mai mare. Atunci cand nu o folosesti, lipeste blatul de perete si astfel faci mai mult loc in bucatarie.

Tine cont de utilitate

Mesele pliante pentru bucatarie ar trebui sa aiba o suprafata ce asigura impermeabilitatea, deoarece exista riscul sa mai scapi lichid pe blat, iar umiditatea strica aspectul lemnului, in timp. 

Cele care tin locul unui birou ar fi bine sa fie prevazute cu un orificiu pentru cabluri. In acest fel vei avea mai mult spatiu pentru lucru. De asemenea, ar fi bine sa alegi un model dotat cu rafturi de depozitare, pentru a-ti putea organiza documentele, astfel incat sa le gasesti mai usor. 

Poti folosi o masa plianta si atunci cand vrei sa iei cina cu intreaga familie. Dar pentru a putea sta confortabil, alege un produs care are cel putin 70cm inaltime. Acesta poate avea incluse in acelasi pret si scaunele, deci poti forma un set complet. 

Variantele pentru cafea sunt mai joase, deoarece nu trebuie sa ajungi cu bratul pe blat. Au inaltimea in jur de 40cm. Unele se pot inalta, astfel incat sa le poti folosi si la servit masa, de aceea pot avea dubla intrebuintare.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre