Am modificat articolul ultima data pe: 25.02.20

 

O masa plianta extensibila ofera suficient spatiu pentru toata familia, dar nu ocupa mult spatiu de depozitare. O varianta prinsa in perete, poate fi utila in spatiile mici, deoarece nu reduce spatiul de trafic. In bucatariile mici, sunt indicate mesele pliante integrate in mobila, deoarece au aceeasi functionalitate, dar pot fi rabatate, atunci cand nu le folosesti.

 

Masa plianta iti permite sa creezi un spatiu de luat masa sau de recreere, ori de cate ori ai nevoie, fara a fi necesar sa aglomerezi permenent incaperea, cu obiecte de mobilier. Pentru a face o astfel de achizitie, trebuie sa fii convinsa de avantaje, fie ca alegi un model fix sau unul mobil.

 

O poti extinde doar cand ai nevoie

Sunt persoane carora le plac sa ia masa in familie impreuna cu cei dragi. Pentru a avea fiecare loc, ar trebui sa alegi o masa care permite plierea blatului, astfel incat sa o poti adapta in functie de numarul de membrii. 

 

 

Avand in vedere ca astfel de evenimente nu au loc mereu, poti alege o masa plianta care are o baza realizata din lemn, iar blatul se pliaza de o parte si de alta a acesteia. Poate avea si roti, de aceea o poti muta usor, acolo unde ai nevoie.

Daca alegi un model cu o baza mai lata, vei putea pune diverse obiecte de decor, atunci cand masa se afla in varianta compacta. Aceasta modalitate iti va permite sa faci economie de spatiu in incapere, pentru ca atunci cand nu o folosesti, are dimensiuni reduse si o poti depozita chiar si in spatiile inguste.

 

Se poate fixa pe balustrada

Ai un balcon mic, dar cu toate asta vrei sa iti amenajezi un mic spatiu de luat cafeaua? Atunci ai putea sa alegi o masa plianta ce se monteaza pe balustrada, cu ajutorul a doua bare de metal care au un capat rotunjit (asemeni unui carlig). Nu este complicat de montat, tot ce trebuie sa faci este sa prinzi carligul de bara de sustinere a balconului.

Blatul poate fi lasat in jos, atunci cand nu folosesti masa, de aceea nu va reduce din spatiul de trafic. Un astfel de produs nu poate sustine o greutate mare, pentru ca spatiul de lucru nu are sustinere in partea de jos. 

Montajul se va realiza rapid si nu va trebui sa gauresti peretii, ca sa o poti prinde, astfel ca este o varianta optima, chiar si pentru cei care stau in chirie. Chiar daca alegi un produs realizat din materiale rezistente, este bine ca atunci cand nu o folosesti sa lasi blatul in jos, deoarece din cauza razelor solare puternice sau a umiditatii, rezistenta acestuia poate scadea.

 

Cauta un birou pliant

Un copil, odata intrat la gradinita trebuie sa aiba in camera o masa pe care sa o foloseasca atunci cand vrea sa scrie sau sa deseneze, deoarece in acest fel va invata sa stea intr-o pozitie corecta si va putea sa scrie mai usor, daca va pune hartia pe o suprafata dura.

Pentru camerele de dimensiuni mici sunt recomandate birourile pliante ce pot fi fixate in perete. De asemenea, mai poti gasi si variante care pot indeplini mai multe functii, de exemplu: biroul care atunci cand este rabatat devine tabla de scris.

Cele mai des intalnite modele sunt acelea care au o baza de sustinere fixata in perete, iar blatul este pozitionat deasupra si se poate lasa in jos, atunci cand nu este folosit. Acestea nu permit plierea blatului, de aceea atunci cand faci masuratorile, ar fi bine sa te asiguri ce ai suficient spatiu, sa pozitionezi biroul in varianta extinsa, dar si cand este rabatat.

Pentru cei care sunt dispusi sa investeasca o suma mai mare, le propunem produsele ce se fixeaza in perete, dar permit si plierea blatului. In varianta compacta, sunt asemanatoare cu o cutie. 

Partea exterioara a paralelipipedului de pe perete, are o suprafata ce permite copilului sa scrie cu creta, avand si functia unei table. Unele au aceasta zona realizata din material de pluta, de aceea utilizatorul o poate folosi pentru a fixa diverse mesaje cu pioneze.

Atunci cand vrei sa extinzi masa, trebuie sa tragi de partea exterioara, iar aceasta se lasa in jos si devine sustinerea obiectului de mobilier. Modelul nu este indicat in spatiile inguste, deoarece in varianta extinsa poate ocupa mult spatiu. 

Este potrivit in cazul in care ai doi copii, deoarece acestia se pot aseza de o parte si de alta a mesei, iar blatul poate fi format din mai multe bucati, astfel incat fiecare sa aiba spatiul sau de lucru.

 

Opteaza pentru o masa integrata in mobila de bucatarie

Din ce in ce mai multe persoane amenajeaza locul de luat masa separat de cel in care gatesc, deoarece considera aceasta activitate un prilej de a petrece momente frumoase impreuna cu familia. Cu toate acestea au nevoie si in bucatarie de o masa pe care sa o foloseasca atunci cand gatesc.

 

 

In acest caz pot alege o masa plianta integrata in mobila de bucatarie. Aceasta are un maner si tot ce trebuie sa faci este sa o tragi, asemeni unui sertar. Sunt si modele care nu se deterioreaza atunci cand pui o greutate mai mare si au in plus un picior de sustinere ce poate fi de asemenea rabatat. 

Aceste modele nu sunt concepute pentru a lua masa impreuna cu familia, ci mai degraba indeplinesc functiile unui blat de lucru, deoarece nu sunt foarte spatioase. Blatul este format dintr-o singura bucata si nu exista riscul ca balamalele sa se deterioreze.

 

Tine cont de forma

Atunci cand ai putin spatiu in locuinta incerci sa valorifici fiecare centimetru, astfel ca este important sa acorzi atentie si formei blatului. Cel realizat in forma de semicerc nu ofera asa mult spatiu de lucru, insa poate fi o varianta optima pentru spatiile inguste, deoarece nu exista riscul sa te lovesti, atunci cand treci pe langa masa si este extinsa.

Modelele patrate sunt mai spatioase, dar nu sunt potrivite atunci cand ai copii, pentru ca se pot lovi de marginile colturoase. Daca ai un spatiu foarte mic disponibil, in care ai vrea sa amenajezi un loc de luat cafeaua, orienteaza-te catre modelele cu blat trunghiular. Acestea sunt tocmai bune pentru a fi pozitionate pe colt si astfel te vei putea folosi si de acel spatiu.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...