Am modificat articolul ultima data pe: 25.07.21

 

Sunt multe locuri frumoase de vizitat in tara si, daca inca nu ai ajuns, este timpul sa iti planifici o excursie si sa pleci cu familia sa vezi Castelul de Lut din Valea Zanelor, un loc de poveste, in care, cu siguranta, va veti simti foarte bine.

 

Poate ai auzit vorbindu-se despre un loc de vis, un taram de basm si anume Castelul de Lut din Valea Zanelor, un loc minunat unde natura, impreuna cu omul, a creat un spatiu mirific, in care te poti relaxa si poti visa. Sunt mai multe castele Romania, dar acesta are ceva din lumea basmelor si merita inclus pe lista ta de locuri de vizitat. 

In acest articol, iti vom prezenta mai multe motive pentru care sa ajungi in Valea Zanelor, ce poti sa faci in acest loc, dar si ce mai ai primprejur.

 

Unde este situat Castelul de Lut?

Daca pleci la drum si mergi pe Transfagarasan, atunci poti sa incluzi in lista de locuri de vazut si Castelul din Valea Zanelor. Poti sa cauti o cazare Transfagarasan si apoi sa o pornesti spre Sibiu pentru a ajunge in acest loc de basm. 

Daca vrei sa vezi Castelul de Lut, nu trebuie sa confunzi zona cu Valea Zanelor din Covasna, un alt loc mirific, dar acesta este in judetul Sibiu. In apropiere este localitatea Porumbacu de Sus, iar pe langa castel curge raul Porumbacu.

Cum ajungi in Valea Zanelor?

Asa cum am mentionat inainte, este vorba de Valea Zanelor Sibiu, la o distanta de 38 km fata de oras, asa ca poti ajunge repede. Drumul este foarte usor si te vei putea bucura de peisaj, fiind o zona inconjurata de munti. 

Daca vii dinspre Bucuresti spre Valea Zanelor, poti sa mergi prin Brasov, drumul fiind de aproximativ 300 km, sau prin Ramnicu Valcea, in functie de ce iti mai propui sa vizitezi. 

 

De ce sa vizitezi acest loc?

Dar hai sa vedem de ce sa vizitezi Castelul de Lut din Valea Zanelor:

  1. Este un proiect relativ nou, ce a pornit in 2014 la initiativa unor iubitori de frumos, care au luat un domeniu in aceasta zona, de aproximativ 8000 m2, si au constuit un taram de basm, Castelul Zanelor. 
  2. Peisajul este de vis, in fundal avand varful Negoiu, al doilea cel mai inalt varf din tara, cu o inaltime de 2535 m. Este un loc de poveste, Valea Zanelor, si ai posibilitatea sa te relaxezi in natura, sa te bucuri de liniste si de frumusetile din zona, uitand pentru moment de grijile cotidiene.
  3. De la inceput cei doi soti, care au pornit proiectul, si-au dorit sa construiasca un castel, care sa se integreze frumos in peisaj si, dupa ce au schimbat 5 arhitecti, au reusit sa gaseasca o persoana care sa ii ajute sa isi realizeze visul.
  4. Este de interes si sa vezi cum este construit acest Castel, din Valea Zanelor, deoarece s-au folosit doar materiale naturale, ecologice si non toxice, inclusiv la finisaje. Mesterii din Maramures s-au luat la intrecere pentru a construi acesta cladire din piatra, lemn, lut si var.

Cladirea are doua etaje, parter si mansarda, precum si doua turnuri in care poti sa urci si sa admiri privelistea de sus, poiana zanelor inconjurata de munti, pictata frumos de natura.

  1. La interior sunt 10 camere, fiecare decorata in stilul sau, incalzirea se face cu lemne de foc, dar, desi este in stil rustic, iti asigura confortul necesar pentru cat stai la castel. Poti doar sa vizitezi locatia, deoarece este un program pentru public, fiind numerosi cei care vin sa se delecteze cu frumosul castel din Valea Zanelor. 
  2. Exista si un restaurant, construit din piatra, unde se doreste a se servi doar mancare eco, dar poti sa faci si un picnic in zona, si, daca trebuie lada frigorifica, pentru bauturi sau gustari, nu uita sa o pui in masina cand pleci.
  3. Zona este de o frumusete desavarsita si, daca vrei sa ai amintiri deosebite, fie ca serbezi un eveniment important, fie doar asa pentru placerea ta, poti sa iti iei o sedinta foto profesionista.
  4. Pe langa castel, cu linii rotunjite, acoperis ce vine pana aproape de sol, locul este plin de flori, de scaunele si masute rustice, din lemn si paie, ce se incadreaza perfect in decor, iar pernutele colorate aduc un plus de veselie.
  5. Chiar daca este vara si temperaturile sunt ridicate, te poti racori in raul ce curge in apropiere, te poti intinde la umbra copacilor, iar sunetele naturii din Valea Zanelor, iti vor descreti fruntea si te vor relaxa. 
  6. Nu ocoli nici magazinul de suveniruri de unde iti poti lua o amintire, toate produsele fiind handmade si 100% naturale.

Alte informatii de interes 

Daca esti deja convins sa mergi in zona, poti sa cauti cazare Sibiu booking, fiind doar un drum de jumatate de ora pana la Castel.

Chiar daca nu gasesti locuri la castel, dar totusi vrei sa stai cateva zile in aceasta locatie, poti sa cauti si Valea Zanelor cazare, fiind mai multe pensiuni deschise in imprejurimi.

Daca faci doar o excursie de o zi, verifica si care este programul de vizitare, ca sa apuci sa vezi de aproape si sa poti intra in casa zanelor.

In plus, este afisata legenda locului pe un panou si merita sa iti petreci putin timp pentru a citi aceasta frumoasa poveste, cu zane, zmei si oameni care au aparat acest frumos taram. 

Zona este foarte frumoasa in totalitate, asa cu nu ezita sa iti planifici aceasta iesire. O lume feerica, plina de culoare, cu un peisaj unic, de o frumusete rara in orice anotimp, o oaza de frumusete de care merita sa profiti din plin. Nici cei mici nu sunt uitati, fiind organizate numeroase activitati dedicate lor, unde imaginatia si buna dispozitie sunt ingredientele principale. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu